ANXIN – pentru managementul anxietatii si al stresului cotidian

Publicat la data de: 30 Martie 2012 | Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2016
Autor: SfatulMedicului
ANXIN – pentru managementul anxietatii si al stresului cotidian

Stresul este o componenta necesara vietii. Fara un grad de provocare, de imbold, de incitare la actiune, viata ar stagna.
Stresul devine insa o problema cand este continuu si de intensitate mare, sau cand declanseaza reactii fizice intense, persistente.
In zilele noastre se considera ca peste 80% dintre boli sunt legate de stres, de faptul ca nu reusim sa realizam un bun management al stresului.

O concentratie crescuta de cortizol in saliva de dimineata denota un nivel crescut al stresului. Atunci cand stresul este de intensitate mare si se prelungeste in timp, concentratia crescuta de cortizol(denumit si hormonul stresului), devine extrem de daunatoare, cu actiune asupra sistemului nervos central, inhiband neurogeneza (formarea de neuroni din celulele stem produse in creier) si neuroplasticitatea (capacitatea neuronilor de a forma conexiuni). Urmeaza apoi declansarea in lant a unor efecte negative, in functie de sensibilitatea fiecarei persoane.

Cum afecteaza stresul diverse organe si sisteme? Poate cauza probleme mentale si emotionale, anxietate, depresie, tulburari de ritm cardiac, crize anginoase, tensiune musculara dureroasa, gastrita, ulcer gastric sau duodenal, colita ulcerativa si colon iritabil, infertilitate, tulburari menstruale sau chiar lipsa ciclului menstrual la femei, impotenta la barbati si altele.

Efectele ne sunt semnalate de catre asa-zisii „hormoni ai fericirii”: serotonina, noradrenalina si dopamina.
Serotonina, numita si „ceasul organismului” este cea care este responsabila de calitatea somnului si de armonia ciclurilor veghe –somn. Primul semnal de alarma al instalarii unor efecte legate de stres, este in general lipsa unui somn odihnitor. Adormim greu, avem un somn agitat, ne trezim cu foarte mare greutate si uneori mai epuizati decat inainte de a ne fi culcat. Acest lucru, genereaza dupa un timp o stare de anxietate. Noradrenalina stabileste nivelul energiei disponibile corpului la un moment dat si datorita caruia ne simtim plini de energie. In situatii generatoare de stres, creste concentratia de adrenalina in sange, iar cantitatea de noradrenalina scade (ne simtim obositi, epuizati, fara vitalitate).

Dopamina regleaza pragul rezistentei la durere si controleaza centrul placerii din creier. In conditii de stres,cantitatea de dopamina din creier scade sub limita normala, crescand sensibilitatea la durere si facand ca activitatile care alta data ne faceau placere, acum sa ne fie indiferente.

anxinPrima optiune in aceste situatii este bine sa fie o terapie naturala.
Anxin este un produs fitoterapic al Laboratoarelor Plantextrakt care imbunatateste capacitatea de relaxare si de management al stresului cotidian. Cele 3 extracte vegetale din compozitie ( Sunatoare, Floarea patimilor si Ceai verde), standardizate in cantitatea optima de compusi activi, actioneaza sinergic pentru reducerea simptomelor cauzate de stari anxioase, de agitatie, nervozitate, oboseala, iritabilitate.
Anxin reduce stresul si anxietatea intr-o maniera blanda, printr-un mecanism similar celui fiziologic, de unde si lipsa reactiilor adverse.

Este un produs care nu altereaza functiile cognitive, chiar dupa un tratament de lunga durata. De asemenea, poate imbunatati calitatea somnului in insomniile cauzate de stari anxioase. La adulti si copii peste 14 ani Anxin se administreaza cate o capsula de 2 ori pe zi, inainte de masa. A doua administrare din zi se poate face seara, inainte de culcare, pentru cei care sufera de insomnie de origine nervoasa. Se recomanda cure de 4 –6 saptamani.

Save


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Testul de stres la efort Testul de stres la efort

    Generalitati Testele de stres ofera informatii despre modul in care functioneaza inima in timpul stresului fizic. Unele probleme cardiace sunt mai usor de diagnosticat atunci cand inima este solicitata si bataile sale sunt accelerate. In timpul testului de...citeste mai mult