Mananca sanatos: alege produsele cu indice glicemic scazut de la Econatura!

Publicat la data de: 16 Septembrie 2011 | Actualizat la data de: 16 Septembrie 2011
Mananca sanatos: alege produsele cu indice glicemic scazut de la Econatura!

Conceptul de indice glicemic, folosit in mod revolutionar de Michel Montignac, redefineste principiile dietei alimentare. Montignac a demonstrat ca alimentele cu IG (indice glicemic) scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism, creand o senzatie prelungita de satietate.

In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie de scurta durata, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

Metoda Montignac este fructul multor ani de cercetare si testare si nu este o dieta in sensul traditional al cuvantului. In general, dietele limiteaza cantitatea de alimente consumate, lucru ce poate fi efectuat numai pe termen scurt. Metoda Montignac nu limiteaza cantitatea de alimente pe care o consumam ci este un mod echilibrat de a manca prin alegerea informatata din fiecare categorie de alimente: carbohidrati, grasimi si proteine.

In scopul de a permite oamenilor sa adopte obiceiurile alimentare sanatoase, Michel Montignac a dezvoltat o varietate de produse (BIO), iar aceasta familie de produse este acum disponibila si in Romania, prin intermediul www.Econatura.ro .

Categoriile de produse din gama Montignac sunt urmatoarele: gemuri de fructe, ciocolata, cereale, leguminoase, paste, faina, produse de panificatie si patiserie,fructoza cristalizata si preparate pe baza de legume.


Produsele din gama Nutrisslim, fabricate in Slovenia si aprobate Michael Montignac, sunt urmatoarele: Bio muesli ciocolata, Bio muesli activ, Bio muesli traditional, Bio muesli fructe & fibre, Fulgi crocanti (capsuni, zmeura, visine), Fulgi crocanti (mure, coacaze rosii), Fulgi bio super fibre si Fulgi bio crocanti (ciocolata, visine, nuca cocos).

Aceste produse sunt facute sa respecte urmatoarele criterii:

- Indice glicemic scazut sau foarte scazut.
- Fara adaos de zahar.
- Bogat in fibre naturale.
- Fara grasimi saturate si acizi grasi.
- Bogate in arome naturale.

Metoda Montignac nu este un panaceu pentru a pune capat tuturor relelor, dar este considerata in prezent cea mai promitatoare optiune in locul dietei conventionale (care practic nu a avut rezultate concrete).


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite