Ciocolata bate vinul si ceaiul cand este vorba de antioxidanti

Ciocolata bate vinul si ceaiul cand este vorba de antioxidanti

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca o bautura celebra, mai ales in anotimpul rece, contine cantitati mai mari de antioxidanti decat vinul sau ceaiul si poate fi o alegere chiar mai sanatoasa.

Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti – substante care combat cancerul, bolile de inima si batranetea, sustin cercetatorii.

„Desi stim ca antioxidantii sunt importanti pentru sanatate, nimeni nu cunoaste exact care este cantitatea zilnica necesara unei persoane” spune doctorul Chang Yong Lee, coordonatorul studiului. „Totusi, o cana-doua de ciocolata calda, din cand in cand, poate fi o modalitate delicioasa si sanatoasa ca sa beneficiem de antioxidanti in cantitati mai mari.”

Ca sa isi faca o idee exacta asupra continutului de antioxidanti din cele trei bauturi, cercetatorii le-au analizat in cantitati si conditii similare. Bauturile testate au inclus o cana de apa fierbinte cu doua linguri de pudra de cacao; o cana cu apa continand un plic de ceai verde; o cana cu ceai negru si un pahar cu vin rosu.

Analizele finale au aratat ca o portie de ciocolata calda avea cea mai mare concentratie de antioxidanti: aproape de doua ori mare decat vinul rosu, 2-3 ori mai mare decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai puternica decat ceaiul negru.

Desi pudra de cacao poate fi savurata calda sau rece, varianta fierbinte elibereaza mai multi antioxidanti, sustin cercetatorii. De asemenea, pudra de cacao poate fi intalnita in diverse preparate cum ar fi prajituri, sosuri, lichioruri si batoane de ciocolata. Dar, daca trebuie sa alegem sursa de antioxidanti, cercetatorii ne sfatuiesc sa optam pentru o cana cu ciocolata. Un baton de 40 de grame contine 8 grame de grasimi saturate fata de doar 0,3 grame cat are o cana cu ciocolata calda, sustine doctorul Lee.


Sursa: www.fitclub.ro<

Ficareglin - remediu complementar pentru hepatite si ciroze, detalii aici!

Citeste si

Arhiva
  • Acidul alfa lipoic, antioxidantul universal Acidul alfa lipoic, antioxidantul...

    Acidul alfa lipoic (acidul thioctic) este o substanta hidro si liposolubila, implicata in procesul de transformare a glucozei din alimente in ATP - o forma de energie pe care corpul o poate folosi. Mai simplu spus, acidul alfa lipoic ajuta la transportul glucozei spre...citeste mai mult

  • Ciresele -  sursa inepuizabila de antioxidanti Ciresele - sursa inepuizabila de...

    Generalitati In Romania exista 3 varietati de cires, cu aproximativ 30 de soiuri cultivate. Beneficiile consumului de cirese sunt declarate de studii stiintifice. In scopuri terapeutice, se folosesc fructele bine coapte, intens colorate si cele care nu au cazut prada...citeste mai mult

  • Dieta Ornish Dieta Ornish

    Generalitati Spre deosebire de alte tipuri de diete care promit rezultate fabuloase, dieta doctorului Dean Ornish are la baza un regim alimentar care ar avea rolul de a contribui la tratarea bolilor cardiovasculare. Dr. Ornish este cunoscut pentru contributiile sale...citeste mai mult

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK