Scapa de durerile de spate!

Publicat la data de: 13 Februarie 2014 | Actualizat la data de: 21 Februarie 2014
Scapa de durerile de spate!

Patru din cinci persoane sufera la un moment dat de dureri de spate, acestea manifestandu-se cel mai des la persoanele de varsta mijlocie (30-50 de ani), desi pot fi afectate si persoanele mai tinere.

Durerile de spate nu sunt intotdeauna cauzate de anumite boli, multe persoane sanatoase suferind de aceasta problema - purtatul gentilor grele si voluminoase, tocurile inalte, sofatul ore indelungate, statul pe scaun, la birou, kilogramele in plus.

Medicii afirma ca durerile pot fi de mai multe tipuri: inflamatii, leziuni sau contractii musculare. Acestea pot incepe brusc, dupa efectuarea unui efort fizic intens sau pot fi dureri cronice, constante intr-un singur punct sau care iradiaza catre alte zone.

Durerile nu cedeaza la administrarea unei singure substante, de aceea este necesara administrarea unei combinatii de substante care sa combata durerea prin mai multe mecanisme, intr-un timp scurt.

Din fericire, in farmacii exista un produs inovator, pentru administrare locala, cu o combinatie unica de trei substante active (piroxicam, ciclobenzaprina, lidocaina), care atenueaza rapid senzatia de durere. Asocierea dintre piroxicam, ciclobenzaprina si lidocaina actioneaza asupra durerii prin trei mecanisme diferite:

1. Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor si analgezicelor, utilizat pe scara larga in afectiunile dureroase de natura musculara si articulara.
2. Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminueaza transmiterea senzatiei de durere de la locul dureros catre creier si astfel scade perceptia durerii.
3. Ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemanator anestezicelor locale.

O asemenea combinatie de substante te scapa de durere dupa primele 10-15 minute de la administrare. Sindolor se prezinta sub forma de gel, fapt care-i permite o absorbtie rapida, fara a mai fi nevoie de masaj la locul dureros (avantaj mai ales in cazul afectiunilor traumatice la care durerea intensa nu permite masajul).
Produsul se gaseste in farmacii, sub forma de tub de 25g gel sau tub de 45g gel.Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Tratamentul chirurgical al distrofiei musculare Tratamentul chirurgical al distrofiei...

    Generalitati Distrofia musculara este o afectiune ce nu are pana in prezent un tratament curativ, insa exista numeroase alternative terapeutice care isi propun sa amelioreze starea de sanatate a pacientului si sa ii imbunatateasca mobilitatea. In acest sens, se poate...citeste mai mult

  • Exercitii de streching (intindere musculara) la birou: 12 ponturi simple Exercitii de streching (intindere...

    Generalitati Incercati aceste exercitii de streching cand sunteti la birou sau oriunde in alta parte, pentru ameliorarea durerii de spate si pentru stimularea zonelor energetice. Persoanele care stau la calculator ore in sir in fiecare zi sunt predispuse la...citeste mai mult

  • Prim ajutor in fractura de glezna Prim ajutor in fractura de glezna

    Tratament la domiciliu In cazul in care pacientul suspecteaza ca a suferit o fractura de glezna (cel mai frecvent fiind vorba despre fractura maleolei tibiale), este sfatuit sa se adreseze unui serviciu specializat de ortopedie in vederea unui tratament avizat....citeste mai mult