Transplantul renal fara imunosupresie
Stire medicala
Doua studii desfasurate la General Hospital Massachusettes si la Harvard Medical School, aduc noi sperante in ceea ce priveste rejetul de organe transplantate.
In primul studiu un numar de 5 pacienti (cu probleme renale, care aveau indicatie de transplant) au beneficiat de transplante combinate de rinichi si de maduva ososa, provenita de la rude cu care nu aveau compatibilitate de transplant.
Trasplantul s a realizat in 3 etape.
Prima a constat in inactivarea sistemului imun al beneficiarului transplantului.
In a doua etapa s a realizat un transplant de maduva ososa de la donator.
Iar in a treia etapa de la donatorul de maduva s a trasplantat un rinichi.
Toti in afara de unul din pacientii transplantati a putut intrerupe tratamentul imunosupresiv intr o perioada de 9 pana la 14 luni dupa trasplant, iar rinichii lor si au mentinut functia de excretie intre 2 si 5,3 ani.
Medicul care a coordonat transplantele, a concluzionat ca studiul trebuie refacut, de data aceasta cu un numar mai mare de subiecti transplantati, aceasta ar putea duce la o mai corecta apreciere a rezultatelor acestei tehnici.
In al doilea caz desfasurat la Stanford, un barbat ii doneaza fratelui sau cu care avea compatibilitate de transplant un rinichi si celule sangvine, inainte ca sistemul sau imunitar sa fie inactivat prin radioterapie.
Terapia a dus la formarea unui sistem imun hibrid care nu respinge organul transplantat.
Medicul coordonator a concluzionat ca tehnica mai are nevoie de timp inainte de a fi disponibila in practica curenta a trasplantului renal.
Articole recomandate
-
5 cazuri in care trebuie consultat medicul urolog
-
Dismorfofobia peniana (sindromul penisului scurt)
-
Tehnici si proceduri de marire a penisului
-
Enurezisul nocturn
-
Incontinenta si tulburarile urinare la pacientii cu diabet zaharat
-
Celulele stem si incontinenta urinara
-
Conferinta Nationala 'Pacientul-inainte si dupa transplant'
-
10 curiozitati legate de activitatea sexuala
-
Dieta ABS
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Fertilitate, disfunctii sexuale
Informatii generale Obtinerea unei sarcinii si nasterea unui copil reprezinta pentru 10% dintre cupluri o provocare marcata de esecuri. Numim sterilitate incapacitatea de a obtine sarcina dupa un an de raporturi sexuale neprotejate. Termenul de infertilitate este...citeste mai mult
-
Extractul de beta-sitosterol
Generalitati Beta-sitosterolul este unul din sterolii (fitosterolii) de origine vegetala. Au o structura asemanatoare colesterolului produs de organism. Fitosterolii se pot gasi in marea majoritate a plantelor si astfel in alimente precum: germenii de grau,...citeste mai mult
-
4 solutii pentru un somn lung si...
Generalitati Multi oameni sunt chinuiti de insomnii, de faptul ca indiferent de ora din noapte nu pot sa adoarma. Iata cateva solutii la cele mai frecvent intalnite tulburari de somn. Va treziti in mijlocul noptii, fara nici un motiv Multi oameni de toate...citeste mai mult