Antidepresivele afecteaza capacitatea de a sofa - studiu

Publicat la data de: 19 August 2008 | Actualizat la data de: 14 Iulie 2009

Persoanele care se afla sub tratament cu antidepresive sofeaza mai prost decat cele care nu iau medicamente, arata un studiu efectuat de cercetatorii americani de la Universitatea Dakota.

Soferii care sufera de depresie si carora le-au fost prescrise antidepresive au multe probleme in a se concentra si in a reactiona la volan, conform concluziilor studiului prezentat la conventia anuala a Asociatiei Psihologice Americane.

Psihologii Holly Dannewitz si Tom Petros, de la Universitatea din Dakota de Nord, au recrutat 60 de persoane pentru a participa la o simulare de sofat. A fost urmarita reactia participantilor la o serie de cazuri comune pe sosele, in timp ce atentia le era distrasa de semne de limitare a vitezei, animale, elicoptere, alte masini sau biciclisti. Testele au vizat modul de a conduce, concentrarea si atentia. Dintre participantii la simulare, 31 erau sub tratament cu antidepresive, iar restul de 29 nu luau niciun fel de medicament. Grupul de persoane care luau antidepresive a avut rezultate proaste la testul de sofat, in timp ce, in cazul celorlalti participanti la test, rezultatele simularii au fost normale.

"Persoanele care iau antidepresive ar trebui sa fie constiente de posibilele efecte cognitive, din moment ce medicamentele le-ar putea afecta performantele sociale, academice si de la serviciu, precum si abilitatea de a sofa", subliniaza studiul.

Sursa NewsIn


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Mituri legate de tulburarea bipolara Mituri legate de tulburarea bipolara

    Generalitati Tulburarea bipolara afecteaza mai multi oameni decat s-ar crede: aproape 1% din adulti au o tulburare de acest tip. Tulburarea bipolara reprezinta de fapt o afectiune de natura psihiatrica ce se caracterizeaza in principal prin alterarea episodica a...citeste mai mult

  • Depresia la adolescenti Depresia la adolescenti

    Generalitati Rata suicidelor a crescut cu mai mult de 200% in ultima decada. Studiile recente au aratat ca mai mult de 20% din adolescenti au probleme emotionale si o treime din adolescenti primesc ingrijiri psihiatrice pentru depresie. Majoritatea adolescentilor...citeste mai mult

  • Un sindrom premenstrual bine diagnosticat poate fi tratat! Un sindrom premenstrual bine...

    Generalitati Femeile cu sindrom premenstrual (SPM) experimenteaza o varietate de simptome, care revin in cursul fazei luteale si se atenueaza in faza foliculara a fiecarui ciclul menstrual. Modelul ciclic al simptomelor din cursul fazei luteale nu are o alta cauza...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate