Clickmed
programare rapida la medic

Necesarul zilnic de fibre

Necesarul zilnic de fibre

Fibrele sunt definite ca complexe de carbohidrati provenite din alimente de origina vegetale, pe care organismul uman nu le poate digera si absorbi. Rolul acestora este de a mentine sanatatea sistemul digestiv si a greutatii corporale optime. In plus, acestea modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.

Fibrele sunt clasificate in 2 categorii:
- solubile (se dizolva in apa);
- insolubile (nu se dizolva).

Fibrele solubile se gasesc cu preponderenta in fructe, mazare si fasole. Deoarece aceste fibre maresc volumul alimentelor prezente in stomac confera o senzatie de satietate precoce.

Fibrele insolubile sau brute se gasesc in nuci, legume, faina integrala. Rolul acestora este de a accelera tranzitului intestinal si formarea bolului fecal, contribuind astfel la reglarea proceselor din tubul digestiv si prevenirea cancerului colorectal. Regimul dvs. alimentar va asigura necesarul zilnic de fibre?

Aflati care este cantitatea zilnica de fibre necesara organismului dumneavoastra, completand cateva informatii simple, cum ar fi varsta, sexul etc!

Specificati informatiile




Calculati Anulati

Informare cu privire la protectia datelor personale

Datele introduse in aceasta sectiune nu sunt salvate pe niciun mediu de stocare al Sfatulmedicului.ro. Orice actiune este complet anonima si imposibil de a fi corelata cu un anumit vizitator.


Posibil sa te intereseze

Arhiva
  • Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta

    Specialistii in nutritie si dieteticienii nu contenesc in a face urmatoarea recomandare: consumati cat mai multe fibre zilnic. Beneficiile consumului crescut de fibre sunt neindoielnice, insa majoritatea persoanelor nu cunosc exact care este necesarul zilnic si nici...citeste mai mult

  • Fibrele alimentare: regim de slabit

    Fibrele dietetice sau alimentare se refera la toate tipurile de vegetale pe care organismul nu le poate digera sau absorbi. Spre deosebire de alte produse alimentare, cum ar fi grasimile, proteinele sau carbohidratii, pe care organismul le descompune si le absoarbe,...citeste mai mult

  • Fibrele si bolile diverticulare

    Adopatarea unei diete bogate in fibre (20-35 g fibre, zilnic) contribuie la stimularea eliminarii regulate a scaunului si creste excretia materiilor fecale. Aceasta dieta poate fi folosita pentru a controla simptomele specifice bolilor diverticulare, deoarece fibrele...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter