Coronavirus Update

Tulburari - deficit sau exces

Tulburari atribuite deficitului de seleniu
Studiile recente facute asupra seleniului au emis ipoteza ca o insuficienta a acestui mineral poate antrena declansarea SIDA si a consecintelor sale devastatoare, ireversibile. De asemenea, a fost facuta o corelatie intre regiunile care au o concentratie scazuta de seleniu in sol si procentul mai ridicat de cancer de san si colon, si chiar de tulburari cardiace.

Semne precum imbatranirea prematura, oboseala crescuta, slabirea rezistentei in fata infectiilor si predispozitia la cancer pot anunta o carenta de seleniu.

Tulburari atribuite consumului excesiv de seleniu
In cantitate mai mare de 500 mcg/zi, seleniul devine foarte toxic si actioneaza ca o veritabila otrava, putand conduce la un cancer generalizat. Caderea parului, fragilitatea unghiilor, ametelile, greata si gustul de metal in gura constituie semnale de alarma.

Note utile
— La barbati, seleniul se localizeaza in glandele sexuale si este expulzat prin ejaculare.

— Fumatorii, marii consumatori de alcool si persoanele expuse la poluare sunt amenintati de actiunea radicalilor liberi si ar trebui sa se intereseze mai mult privitor la consumarea seleniului.

— Sportivii de elita si-¬≠ar putea imbunatati performantele cu un complement de seleniu care sa nu depaseasca 100 mcg/zi – cu acordul medicului.

— Pentru uzul extern, seleniul se foloseste la combaterea matretii.

— Una sau doua nuci de Brazilia sunt suficiente pentru a acoperi necesarul zilnic de seleniu.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum