Coronavirus Update

Tulburari - deficit sau exces

Tulburari atribuite deficitului de vitamina D
Decalcifierea oaselor este un pericol pentru cei care nu detin in organism o cantitate suficienta de vitamina D. Bolile ce pot aparea sunt: osteoporoza, osteomalacia, scaderea tonusului muscular, rahitismul la copii.

Persoanele ce depasesc o anumita varsta, la cea mai neinsemnata cazatura sau lovitura, pot suferi fracturi grave. Capacitatea organismului lor de a produce vitamina D sau de a o asimila din alimente este foarte scazuta.

Tulburari atribuite consumului excesiv de vitamina D
Dozele ce depasesc 250 mg/zi pot provoca intoxicatii: cantitatile mari de calciu depozitate in plamani, rinichi, inima, vasele sangvine genereaza situatii grave.

O ratie de 50 mg este suficienta pentru a declansa senzatia de oboseala, de sete, nevoia de a urina, voma, constipatie, anorexie.

Note utile
— Anumiti specialisti afirma ca deficitul de vitamina D agraveaza starea unei persoane ce sufera de osteoporoza.

— Stocul de vitamina D se afla in special in ficat, dar si in masa musculara si in celulele adipoase.

— Rezerve de vitamina D se pot face intrĀ­un mod simplu in timpul verii, prin expunere la soare (aproximativ 10 minute).

— Vitamina D este recomandata femeilor in varsta de peste 50 de ani.

— Persoanele care locuiesc in orasele poluate sau care lucreaza in timpul noptii, populatia tarilor nordice, trebuie sa satisfaca cerintele organismului luand suplimente de vitamina D.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum