Coronavirus Update

Tulburari - deficit sau exces

Tulburari atribuite deficitului de vitamina B6
Rafinarea, pasteurizarea, metodele de preparare a alimentelor, alcoolul, contraceptivele orale, anumite medicamente distrug piridoxina.

Destul de des, in pofida alimentatiei abundente, deficitul de vitamina B6 poate genera aparitia unor boli, slabirea sistemului imunitar, scaderea in greutate, anemie, irascibilitate, depresii nervoase.

Anumiti cercetatori au stabilit o interdependenta intre diabet si vitamina B6, care in cantitati insuficiente provoaca intoleranta la glucoza si cresterea nivelului glicemiei; ea va dezechilibra raportul insulina/glucagon – hormonii ce controleaza nivelul zaharului in sange si care asigura performante fizice optime. Aceiasi oameni de stiinta considera ca exista o legatura intre lipsa vitaminei B6 si sindromul canalului carpian, bine cunoscut celor care utilizeaza computerul. Vitamina B6 ajuta la eliminarea rapida a lichidelor in exces ce duc la inflamarea nervilor de la incheieturi. In aceeasi ordine de idei, se considera ca durerea la nivelul articulatiilor, ce caracterizeaza artroza aparuta la menopauza, are legatura cu lipsa acestei vitamine din organism.

Tulburari atribuite consumului excesiv de vitamina B6
In cazul in care doza luata depaseste de 50 de ori cantitatea recomandata, atunci apare pericolul hipervitaminozei. In timp, suplimentele pot determina tulburari nervoase (polinevrite) care dispar de indata ce sunt suprimate vitaminele.

Aceasta vitamina este contraindicata persoanelor ce sufera de maladia Parkinson si se afla sub tratament.

Note utile
— In combinatie cu magneziul, vitamina B6 este eficienta contra calculilor renali.

— Vitamina B6 si zincul sunt utilizate impotriva impotentei.

— Piridoxina isi face efectul in sase saptamani.

— Consumul ce depaseste 100 mg/zi trebuie sa fie supravegheat de medic.

— Anumite medicamente anuleaza efectele piridoxinei: antibioticele folosite in tratamentul tuberculozei, penicilamina contra calculilor renali, tulburarilor sistemului nervos periferic si artritei.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum