Coronavirus Update

Tratament pentru raceala la bebelusi

Tratament pentru raceala la bebelusi

Alaptatul este una din caile sa protejezi sanatatea copilului tau deoarece prin laptele matern el primeste anticorpi si astfel o imunizare naturala.

Ai grija cu cine intra in contact copilul tau si observa daca s-au spalat pe maini in prealabil inainte.

Este bine sa nu se fumeze in preajma copilului si nici sa locuiasca intr-o casa unde se fumeaza, poate creste astfel riscul de a face raceli de-a lungul timpului.

Trebuie sa consult medicului?

Poti merge la medic daca bebelusul tau are sub 3 luni si pare sa fie racit. In cazul unui copilas mai mare trebuie sa te ingrijorezi doar daca face temperatura mai mare de 39 de grade C, are dureri in zona urechilor, are probleme de respiratie sau o tuse persistenta si o secretie nasala vascoasa si verde.

Cum tratez raceala?

Da-i sa bea copilului multe lichide mai ales sucuri de fructe bogate in vitamina C. Daca este febril ii poti administra o doza de paracetamol sirop insa nu alte medicamente care nu au fost prescrise de catre medic.

Pentru inlaturarea disconfortului bebelusului se pot lua unele masuri:

 • Daca este congestionat, ridica-i capul in patut cu cateva prosoape; dormitul intr-o pozitie mai ridicata il va ajuta sa respire mai bine

 • Pentru ca nu stiu sa-si sufle nasul singuri, nasul bebelusilor trebuie sters in permanenta. Ii poti administra picaturi de nas pe baza de apa de mare, mai ales daca nu poate manca din cauza respiratiei. Unii parinti folosesc o para aspirativa pentru curatarea secretiilor nazale ale bebelusilor lor.

 • Fa-i copilului inhalatii cu vapori de apa calda

 • Exclude posibilitatea unei obstructii nazale provocate de un obiect strain.

  Racelile obisnuite sunt destul de previzibile; cum ai trecut de prina raceala a copilului tau vei sti la ce sa te astepti data viitoare.


  Delia Negrea
  Redactor Copilul.ro


  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum