Coronavirus Update

Somnul bebelusilor intre 6 si 9 luni

Somnul bebelusilor intre 6 si 9 luni

La 6 luni, majoritatea copiilor dorm in total 11 si jumatate pana la 15 ore pe zi si sunt capabili sa doarma perioade lungi de timp.

Intre 6 si 9 luni, majoritatea bebelusilor se obisnuiesc sa doarma de doua ori pe zi, o data de dimineata si o data dupa-amiaza.

Nu iti face griji daca bebelusul continua sa doarma de 3 ori pe zi. Asta il ajuta sa isi regleze programul de somn.

Gata de pregatire

Daca bebelusul tau inca nu si-a format un program de somn care sa se potriveasca familiei tale, acum este un moment bun sa incerci un alt tip de pregatire.

Aceste metode il pot ajuta pe copilul tau sa adoarma imediat, sa doarma mai mult in timpul noptii si sa respecte orele regulate de somn.

Somnul in timpul noptii

Daca bebelusul tau doarme acum timp de 9-10 ore pe noapte, asta inseamna ca a invatat cum sa adoarma din nou cand se trezeste – un semn ca il formezi bine.

Daca bebelusul tau nu doarme inca cel putin 5-6 ore pe noapte, nu esti singura mama careia i se intampla. Multi copii se trezesc inca in timpul noptii sa manance – desi majoritate sunt pregatiti sa renunte la aceste mese, daca asta vrei. Dar copii de aceasta varsta nu se trezesc neaparat pentru ca le e foame.

Cu totii ne trezim de mai multe ori in fiecare noapte pentru perioade scurte de timp. Si ca adulti, ne impunem de fiecare data sa adormim din nou – atat de repede incat nici nu ne amintim dimineata.

Daca bebelusul tau nu stapaneste aceasta abilitate, se va trezi si va plange in timpul noptii chiar daca nu ii este foame.

Trezirea din nou

Copiii care dormeau foarte mult pana acum, s-ar putea sa inceapa sa se trezeasca in timpul noptii sau sa aiba dificultati in a adormi din nou intre 6 si 12 luni. De ce? Tulburarile de somn merg adesea mana in mana cu atingerea unor momente importante in dezvoltarea motorie si cognitiva si in frica de separare.

Intre 6 si 9 luni, bebelusul tau s-ar putea sa invete sa stea in fund, sa se tarasca si posibil sa si mearga – o lista impresiunanta de realizari!

Nu in mod surprinzator, s-ar putea sa vrea sa puna in practica noile lui abilitati in preajma orei de culcare si sa fie entuziasmat incercand sa se ridice inca o data macar.

Frica de separare ar putea fi de asemenea cauza trezirilor din somn ale bebelusului tau. Daca se trezeste si nu te gaseste acolo s-ar putea sa fie putin tulburat. Dar probabil se va calma de indata ce vei intra in camera lui.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum