Coronavirus Update

Reguli pentru mulsul laptelui

Reguli pentru mulsul laptelui

Ar trebui sa le spun colegilor ca imi mulg laptele?

Daca te simti inconfortabil, nu trebuie sa le spui colegilor ce faci in timpul pauzei, dar ar trebui sa ii spui managerului tau. Acesta trebuie sa stie ca mulsul laptelui nu iti va afecta activitatea la serviciu, asa ca spune-i ca daca il hranesti pe copilul tau in acest fel esti mai linistita stiind ca obtine numai ce este mai bun. Acest lucru iti va permite sa te concentrezi numai asupra muncii cat timp esti la serviciu.

Relaxeaza-te si uita-te la poza copilului tau sau gandeste-te la el cat timp mulgi laptele. Multe mame spun ca de indata ce se obisnuiesc sa foloseasca pompa pentru sani, se simt relaxate si folosesc timpul ramas ca sa se documenteze pentru munca de la birou.

Cand trebuie sa mulg?

Relaxeaza-te si uita-te la poza copilului tau sau gandeste-te la el cat timp mulgi laptele. Multe mame spun ca de indata ce se obisnuiesc sa foloseasca pompa pentru sani, se simt relaxate si folosesc timpul ramas ca sa se documenteze pentru munca de la birou.

Depinde numai de tine, dar incearca sa faci aceasta operatiune la aceeasi ora in fiecare zi. Daca folosesti pompa o data la 3 ore este posibil sa produci tot laptele de care are nevoie bebelusul tau. Dar daca te limitezi la o data sau de doua ori pe zi, ar trebuie sa obtii indeajuns de mult lapte ca sa il hranesti dimineata, la pranz si seara.

Cum transport, depozitez si incalzesc laptele matern?

 • Este esential sa incepi sa iti faci o provizie de lapte in frigider inainte sa te intorci la locul de munca deoarece vei avea nevoie de suficient lapte pentru prima ta zi de lucru.
 • Pompeaza si depoziteaza laptele in sticle de geam sau plastic sau in pungi de plastic concepute in acest scop.

  Studiile arata ca celulele albe din sange se pot agata de geam, dar nu si de plastic si in aceste conditii plasticul este cea mai buna solutie. Dezavantajul pungilor de plastic este ca se pot rupe si poate nu observi decat in momentul in care vrei sa incalzesti laptele.

  Pune eticheta cu data pe fiecare sticla sau punga si foloseste-o intai pe cea mai veche. Nu umple sticlele sau pungile de tot pentru ca trebuie sa aiba loc sa se dilate cand ingheata.

 • Depoziteaza laptele proaspat muls in frigider cat timp esti la locul de munca. Adu-l acasa intr-un frigorifer cu multa gheata pe el daca nu ajungi acasa in 30 de minute – desi laptele proaspat muls poate fi tinut la temperatura camerei timp de 6 ore.
 • De asemenea, il poti adauga si intr-o sticla cu lapte muls deja inghetat.
 • Daca pui la frigider laptele pompat luni, persoana care ingrijeste copilul i-l poate da bebelusului marti si tot asa.
 • Incalzeste laptele tinand sticla sau punga cu lapte sub un jet de apa calda sau punandu-le intr-un vas cu apa calda. Nu folosi alte metode de incalzire deoarece temperatura ridicata distruge anumiti nutrienti. Inainte sa i-l dai copilului trebuie sa il scuturi usor in timp ce il incalzesti.

  Alina Sica
  Redactor Copilul.ro


  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum