Coronavirus Update

Metode de pregatire

Metode de pregatire

Stabilirea unui program sanatos de somn

Iata cateva sfaturi ca sa il ajuti pe bebelusul tau sa doarma bine la aceasta varsta:

Stabileste o ora de culcare fixa si ore regulate de somn in timpul zilei – si respecta-le

Cand copilul tau era nou-nascut, stiai ca este ora de culcare dupa ce ai inceput sa observi semne de somnolenta (frecatul la ochi, trasul de ureche etc.).

Acum ca este putin mai mare, trebuie sa stabilesti o ora de culcare regulata, dar si sa doarma consecvent in timpul zilei ca sa ii reglezi programul.

Unii copii adorm de obicei pana la ora 6 in fiecare seara. Altii stau treji pana la ora 8 sau chiar mai tarziu. Si desigur ca il vei influenta atunci cand vei face treburile din casa.

Alege o ora de culcare rezonabila care sa se potriveasca programului familiei tale si respect-o intocmai pe cat posibil.

Daca ti se pare ca bebelusul vrea sa stea treaz si dupa acea ora, poti sa incerci urmatorul lucru: Comportamentul enrgetic, seara tarziu poate fi un semn ca bebelusul este obosit.

Poti sa incepi sa stabilesti si orele de somn din timpul zilei. Sau poti pur si simplu sa il asezi in patut la 2 ore de ultima oara cand s-a trezit. Atat timp ca are atatea posibilitati de a dormi, fiecare abordare este buna.

Daca bebelusul tau nu poate adormi repede sau nu doarme mult, incearca sa o asezi in patut mai devreme ca sa ii acorzi ceva timp. Cand este foarte obosit, ii e foarte greu sa adoarma si cand adoarme nu se poate odihni bine.

Dezvoltarea unei rutine

Daca nu ai procedat deja asa, acum e momentul ca creezi o rutina. Ritualul tau poate include oricare sau toate dintre urmatoarele: sa ii faci o baie, sa il schimbi, sa ii citesti o poveste sau doua, sa ii canti un cantec de leagan si sa o saruti de noapte buna.

Nu uita ca bebelusii se dezvolta frumos atunci cand te porti consecvent si de aceea trebuie sa respecti aceasta rutina cat poti de bine.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum