Coronavirus Update

Mancarurile solide si sugarii


Mai trebuie sa alatez?
Da. Laptele de san este mancarea perfecta pentru copilul tau in primele 6 luni. Atat laptele de san cat si laptele praf aduc un aport important de vitamine, fier si proteine intr-o forma usor digerabila.

Desi mancarea solida va inlocui progresiv o parte din cantitatea de lapte, laptele de san si laptele praf vor ramane cea mai importanta sursa de nutritie pana la un an.

Cum pot sa il ajut pe copilul meu sa aiba o alimentatie sanatoasa?

Poti sa il inveti sa manance sanatos urmand cateva reguli simple:

 • ofera-i o gama variata de mancaruri;

 • nu incerca sa ii dai sa mance prea mult – s-ar putea sa dezvolte o aversiune fata de anumite mancaruri;

 • ofera-i o gama variata de mancaruri care contin proteine si carbohidrati, fructe si legume;

 • nu folosi mancarea drept mita sau recompensa. Ofera-i in schimb, multe imbratisari, pupici si mici atentii.

  Cum sa introduc si alte mancaruri solide?

  Mancarurile noi trebuie sa fie introduse incet, una cate una. Copilul tau are nevoie de timp ca sa se obisnuiasca cu noile texturi si gusturi.

  Trebuie sa fii de asemenea foarte atenta pentru pe masura ce introduci mancaruri noi ar putea sa apara semne de reactii alergice, cum ar fi diareea, dureri de burta si irticarii.

  Incearca sa introduci o mancare noua o data la cateva zile, incepand cu fructe si legume, care sunt mai usor de digerat.

  Incepe prin a-i oferi copilului tau cateva lingurite de fructe sau legume impreuna cu cerealele. Cateva mancaruri bune cu care poti sa incepi sunt: merele coapte facute piure, banane, morcovi, piersici, pere, cartofi dulci, pastarnac si conopida.

  Incearca sa obtii o consistenta apoasa adaugand apa sau fiarta si racita sau lapte de san sau praf.

  In cazul in care copilul tau are o reactie negativa la un anumit tip de mancare ofera-i-l din nou cateva zile mai tarziu.

  La inceput o sa strambe din nas la multe mancaruri, dar continua sa i le oferi in speranta ca i se vor parea mai atractive pe parcurs.


  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum