Coronavirus Update

Jucariile sugarului

Jucariile sugarului

Bebelusii cu varsta pana la trei luni dorm cea mai mare parte a timpului intre mese, mai tarziu insa creste tot mai mult timpul in care raman treji.

In aceste situatii, daca nu ne ocupam de ei, se intristeaza usor si ne anunta prin plans ca au nevoie de un partener de joc. Pe panglica prinsa deasupra patutului atarnati zurgalai, figurine miscatoare, colorate, batistute colorate, papusi lavabile.

Aveti mare grija ca acestea sa nu poata fi inghitite, sa nu raneasca sau sa produca accidente. La raionul de jucarii se pot gasi separat asezate, jucarii pentru varsta de la 0 – 1 an si articole pentru intretinerea lor. Sunt practice jucariile miscatoare fixate pe patut.

Aceste jucarii se pot schimba si vor fi intotdeauna o sursa de bucurie pentru bebelus. Jucariile pufoase din plus ii produc copilului senzatii pozitive si-i confera o siguranta placuta, asemanatoare cu atingerea mamei.

Sunt practice jucariile lavabile care se gasesc in forme si culori diferite. Dupa ce bebelusul si-a descoperit mainile si a invatat sa apuce, putem sa-i dam zornaitoare, cuburi care canta, mingi de ping – pong, figurine cu fluier sau pahare de plastic care se pot aseza unul in celalalt. Mai tarziu se poate largi sortimentul de jucarii cu mingii mai mari, cu carti cu poze cu coperti tari.

Pe masura ce copilul creste, in timpul zilei va fi pus in tarc. Sa avem grija la jucariile mai mari puse in patut sau tarc pe care copilul le-ar putea cladi si folosindu-le ca pe o scara s-ar produce accidente.

Un sfat util: sa grupam jucariile in galetuse si in fiecare zi sa le dam altele si din acelea, pe care inca nu le cunoaste.

In viata copilului este un eveniment foarte important imbaiatul. In timp ce se balaceste se joaca bucuros cu jucarii cum sunt morile de apa, vaporase de plastic, diferite forme de burete, ratuste si crocodili care pot merge cu cheie.

Copii care merg de-a busilea pe podele, se joaca de ascunsa, pot imita vocea animalelor. Le plac foarte mult reprezentatiile improvizate de marionete cu papusi cumparate sau confectionate acasa.

Se uita cu placere la cartile cu poze de animale care au coperti tari. Pentru copilul de 1 an atat jucariile pentru imitarea vocii animalelor cat si repetarea unor cuvnite apartin de categoriei jucariilor pentru dezvoltare.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum