Clickmed
programare rapida la medic

Cum ramane cu fenomenul de bonding?

Unele persoane sunt preocupate de afectarea fenomenului de bonding in cazul copiilor hraniti exclusiv cu biberonul. Totusi este evident ca situatia in care o mama si copilul ei intampina dificultati cu ocazia fiecarei mese are potentialul de a micsora bondigul care apare in timpul unei alaptari normale. In unele situatii, trecerea la hranirea cu biberonul poate amplifica bondingul dintre mama si sugar.

Se considera ca una din modalitatile prin care suptul la san amplifica bondingul dintre mama si copil este contactul fizic apropiat pe care aceasta forma de hranire il presupune. As incuraja mamele care isi hranesc copilul cu bibeonul, fie cu lapte uman, fie cu o formula, sa isi tina copilul in brate de fiecare data cand il hranesc.

Biberoanele nu ar trebui sa fie niciodata lasate din mana si sprijinite, din motive de siguranta, si chiar si atunci cand copilul a crescut suficient de mult ca sa poata sa isi tina singur biberonul recomand ca acesta sa fie tinut in brate in timpul alimentatiei.

Copiii hraniti cu biberonul pot sa beneficieze de contacte apropiate, piele pe piele cu mama lor, cu ocazia hranirii sau cu alte ocazii. Sa iti tii copilul in brate, pe pielea goala este o experienta minunata pe care va recomand sa nu o ratati.

Cercetarile au demonstrat ca exista trei componente in laptele uman care stimuleaza dezvoltarea vederii la sugar. De asemenea s-a sugerat ca asezarea alternativa la cei doi sani ar duce la o dezvoltare egala a ambilor ochi. Ar trebui sa incercati schimbarea pozitiei copilului de pe bratul stang pe cel drept la alimentatii succesive cu biberonul in loc sa il tineti mereu in aceeasi pozitie, pentru a stimula dezvoltarea lui normala.

Va intrebati daca copilul dumneavoastra va accepta vreodata sanul? Cititi cele ce urmeaza pentru a afla cum sa va obisnuiti cu hranirea copilului dumneavoastra cu lapte recoltat


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum