Coronavirus Update

Cresterea calitatii laptelui extras

O cale de a creste calitatea laptelui recoltat este administrarea sa folosind recipiente din sticla sau din plastic tare, transparent sau mat, deoarece este cunoscut faptul ca acestea reduc pierderea compusilor laptelui.

Mamele interesate de mentinerea unei calitati optime a laptelui ar trebui sa evite sau sa reduca folosirea pungilor de stocare din plastic. Se pierde o cantitate mare de lipide si de vitamine liposolubile cand laptele matern este depozitat in astfel de pungi din plastic, la toate acestea asociidu-se riscul contaminarii laptelui prin mici orificii in peretele pungii.

Totusi multe mame considera ca, datorita gradului mare confort oferit de utilizarea pungilor de plastic, riscurile prezentate mai sus sunt acceptabile din moment ce laptele matern recoltat si tinut in pungi de plastic este oricum mult mai bun decat o formula. Totodata, riscul de aparitie a orificiilor in peretele pungii poate fi micsorat prin folosirea a doua pungi, puse una in cealalta sau prin plasarea pungii intr-un recipient de plastic ce se poate inchide ermetic cu un capac, impiedicand contactul dintre restul de alimente din frigider si punga de lapte, pe care ar putea sa o sparga.

Unele vitamine se pot pierde in cursul reincalzirii laptelui. Trebuie evitata folosirea caldurii excesive si a microundelor pentru incalzirea laptelui. Acestea duc la distrugerea principiilor cu proprietati antiiinfectioase ale laptelui precum si la distrugerea vitaminei C.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum