Clickmed
programare rapida la medic

Compozitia si aspectul laptelui pentru bebelusi

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Bebelusul meu de 3 luni a dezvoltat o atopie, a trebuit sa schimb laptele cu unul HP. Am observat ca spre deosebire de Milumil 1 care-si pastra consistenta si jumatate de zi, la Milumil HP, atunci cand ramane pe fundul sticlei ceva lapte si nu spal imediat biberonul, se separa clar laptele de apa! Fenomenul acesta se intampla si in stomacul copilului meu? Care este cauza care produce o astfel de diferenta intre cele doua tipuri de lapte?




Formulele de lapte (lapte praf) sunt de mai multe tipuri, in functie de compozitia lor si de varsta pentru care sunt recomandate.

Astfel se deosebesc:
• formule de start: recomandate copiilor de la nastere pana la varsta de 6 luni (sau 1 an)

• formule de continuare: pentru 5-12 luni si formulele tip junior (pentru 1-3 ani)

• formule speciale: pentru prematuri, cu continut redus in lactoza sau delactozate (utile in cazul intolerantei la lactoza), formule hipoalergenice, hipocalorice, fara acid piruvic etc.

Sursa de proteine poate fi laptele de vaca sau proteine in soia. Astfel atat compozitia cat si aspectul, consistenta si gustul pot fi diferite de la un preparat la altul.

Insa, indiferent de tipul de formula utilizat, laptele se prepara numai inainte de a fi oferit sugarului iar restul ramas in biberon se arunca intotdeauna si se clateste imediat biberonul.

Aceasta deoarece laptele este un mediu in care bacteriile se dezvolta si se inmultesc foarte rapid. Aceste resturi nu se refolosesc si nu se reincalzesc.


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum