Coronavirus Update

Acnee la 9 luni?

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Avem un baiat de 9 luni. Pe fata apar tot timpul cosuri, acnee (ca in adolescenta la mine). Este din cauza alimentatiei sau ceva genetic? Ce crema, solutie se poate aplica pe aceste cosuri ca sa nu ramana urma, sa se vindece fara urme aceste cosuri, acneee.
Fara sa consultati un medic dermatolog nu prea aveti cum sa identificati cauza acestor "cosuri", acneea prezenta in cazul copilului dumneavoastra.

Intr-adevar, este posibil ca alimentatia sa influenteze evolutia acestora insa nu cred ca aceasta sa fie si cauza aparitiei la o astfel de varsta. Medicul dermatolog va va poate spune daca aceasta acnee este data de vreo bacterie, cel mai frecvent apar infectii tegumentare staphilococice care se dezvolta pe fondul unei scaderi a imunitatii generale a organismului; sau daca sunt necesare si alte investigatii in vederea identificarii etiologiei acestei manifestari.

De asemeni, "cosurile" despre care spuneati pot reprezenta expresia unei eruptii cutanate specifice bolilor copilariei; astfel ca prezenta la un medic pediatru o consider mai mult decat oportuna.


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum