Coronavirus Update

Schimba scutecul, instructiuni pas cu pas

Schimba scutecul, instructiuni pas cu pas
Pana cand va incepe bebelusul sa ajunga la performanta de a face la olita, vei avea de schimbat aproximativ 10.000 de scutece (mai multe pentru baieti decat pentru fetite si mult, mult mai multe pentru gemeni), astfel incat cu cat esti mai indemanatica si mai eficienta, de la inceput, cu atat vei trece mai usor prin miile de scutece.

Va prezentam un curs de initiere:

Fii pregatita! Inainte de a incepe, asigura-te ca ai: scutec nou, servetele umede, hainele cu care vrei sa-l imbraci pe bebelus. (De obicei doar pentru el, dar in unele cazuri vei avea si tu nevoie de alte haine)

Pregateste o zona calda si curata pentru a schimba bebelusul. Pentru inceput probabil ca vei folosi o masuta pentru infasat, dar si o fata curata de masa sau un scutec de panza pot fi folosite in acest sens.

Daca folosesti scutece de unica folosinta trebuie sa ai pregatita o punga de plastic pentru a arunca scutecul murdar. Daca folosesti scutece de panza trebuie sa fii pregatita cu un scutec de infasat si cu pantalonasi de plastic.

In cazul in care bebelusul este iritat de la scutec trebuie sa ai la indemana pudra de talc ori unguent. Trebuie sa ai grija ca bebelusul sa nu cada. Acestia sunt surprinzator de activi si energici. O secunda de neatentie si s-a si miscat rapid.

Da-i hainutele jos si asigura-te ca ii scoti si ciorapeii, fiindca lor le place foarte mult sa miste din picioare atunci cand sunt schimbati si pot foarte usor sa se murdareasca.

Unii bebelusi sunt chiar incantati atunci cand ii schimbi, altii dau din picioare, lovesc, tipa, plang. Daca bebelusului tau nu-i place foarte mult sa fie schimbat poti sa ii pui ceva pe masa, unde il schimbi, care sa ii atraga atentia. Chiar si un mobil ar putea fi destul de atractiv pentru el.

Scoate un prosop curat si plaseaza-l sub bebelus. Apoi desprinde-l pe cel vechi, ridica funduletul bebelusului si scoate scutecul murdar.

Acopera imediat organele genitale ale bebelusului cu un prosop sau cu un scutec. Aceasta metoda este eficienta si te apara de o eventuala experienta neplacuta in care tu vei ajunge ud.

Curata funduletul si organele genitale foarte bine. Pentru fete, incepe din fata (pentru a minimaliza posibilitatea unei infectii), pentru baieti sterge bine sub scrot. Tine-l bine, cu putere, dar si cu grija, de glezne pana cand termini pasul 8.

In primele saptamani, sari de partea in care il dai cu lotiune, pentru ca poate fi prea dur pentru el. Si nu folosi pudra, poate fi periculoasa, daca este inhalata.

Strecoara un scutec curat sub bebelus si impatureste partea de sus. Daca bebelusul face pipi in scutecul cel nou, va trebui sa reiei pasii.

Strange scutecul bine, dar totusi nu foarte mult, important este sa nu ii stranga pielea.

Spala-te pe maini si spala si talpile bebelusului, daca este nevoie. Poate vei gasi ca este mai usor sa ai o sticla cu apa langa tine.

Imbraca bebelusul. A schimba bebelusul este una din abilitatile necesare unui parinte. In cateva zile vei ajunge sa faci asta, chiar si cu ochii inchisi.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum