Coronavirus Update

Remedii pentru colici abdominale

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Pentru durerile de burtica, adica pentru colici, care este cel mai bun tratament? Fetita are o luna iar pentru colici folosesc momentan ceai "baby teia" si un produs natural "apa contra colicilor". Uneori o doare burtica insa aceste produse nu o prea ajuta. Ce imi recomandati?
Majoritatea sugarilor prezinta in primele luni de viata asa numitele "colici abdominale", manifestate prin agitatie, reprize de plans insotite de  frecarea picioruselor, aparute de obicei in a doua parte a zilei si spre seara.

Apar de obicei de la 2-3 saptamani de viata si cedeaza dupa luna a 3-a, fiind mai frecvente la baieti. Desi sunt specialisti care nu recunosc existenta acestor colici, fiind de parere ca nerecunoasterea cauzei pentru care plange copilul, este pusa frecvent de parinti pe seama "colicilor", multi parinti se confrunta cu astfel de probleme.

Cauza exacta a colicilor nu este cunoscuta; se presupune ca durerile abdominale se datoreaza dezvoltarii functionale incomplete a sistemului digestiv al sugarului, ceea ce determina o digestie defectuoasa, cu acumulare de gaze (meteorism) care ar fi raspunzatoare de declansarea unor dureri abdominale.

Nu exista nici un tratament care sa "vindece" colicile sugarului. Cu sau fara tratament ele vor disparea dupa luna a 3-a. Exista diverse produse care pot ameliora simptomatologia: ceaiuri impotriva colicilor (cu diverse denumiri, de la diferiti producatori), picaturi (Sab Simplex) etc. De asemenea, luarea in brate a sugarului si culcarea acestuia pe burta, chiar pe burta mamei – asigurand contactul piele-la-piele, s-ar parea ca poate avea un efect calmant.


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum