Coronavirus Update

Mierea ca indulcitor pentru nou-nascuti

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am o fetita nascuta pe data de 30 iulie 2007 si doresc sa stiu daca mierea de albine este buna de indulcit ceaiul. Ma refer la mierea de albine naturala, miere de albine din flori de salcam. Am auzit tot felul de pareri, pro si contra insa pentru un raspuns exact astept sfatul dvs ca specialist. Fetita suge piept iar ceaiul la care ma refer sa-l indulcesc este ceai anticolici. Copilul are aproape o luna.
Conform ultimelor cercetari, mierea ar trebui evitata la copiii sub 1 an; aceasta deoarece pe langa faptul care are potential alergenic, se pare ca poate vehicula anumiti germeni care pot provoca la copii gastroenterite foarte grave (botulism).

Aceasta informatie, este in contradictie cu recomandarile mai vechi; se stie ca in trecut mierea era considerata ca fiind un aliment foarte sanatos si pediatrii recomandau frecvent parintilor sa o includa zilnic in alimentatia copiilor.

Insa noile descoperiri, au determinat pediatrii sa recomande evitarea ei in primul an de viata.

Nu este neaparat sa indulciti ceaiul; sugarul nu are inca preferinte pentru dulce, si multi sugari primesc ceaiul neindulcit, daca parintii nu i-au obisnuit altfel.  


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum