Clickmed
programare rapida la medic

Metode de pregatire

Metode de pregatire

Vrei sa faci ce este mai bine pentru copilul tau si sa isi formeze un program de somn este foarte important.

Copilul tau nu intelege inca ce este mai bine pentru el si va plange daca nu obtine ce vrea. Scopul tau este sa il ajuti sa invete cum a doarma si sa adoarma singur.

Abordarea nr.3

Invata-l pe copilul tau sa adoarma singur si sa isi faca de lucru dupa ce se trezeste. Poti sa il inveti sa faca diferenta intre zi si noapte inca de la inceput pastrand un program fix de alaptat in timpul noptii si trezindu-l daca doarme mai mult de cateva ore in timpul zilei.

In cele din urma va invata sa doarma mult doar in timpul noptii. Iar cand se trezeste, lucru care este inevitabil, calmeaza-l cu vocea ta, dar lasa sa treaca cat mai mult timp intre intervale. Asta il va ajuta sa invete sa adoarma singur.

Abordarea nr.4

Ajuta-l pe bebelusul tau sa nu mai depinda de tine. Nu il lasa sa planga pana faci ceva ca sa il adormi, dar nici nu sari la el la primul scancet.

Asteapta cateva minute sa iti dai seama daca este intr-adevar suparat si treaz si apoi du-te langa el si calmeaza-l fara sa il scoti din patut.

Mangaie-l cu mana sau vorbeste cu el. La inceput, du-te la el o data la fiecare cateva minute, dar progreseaza pana la a-i vorbi din afara camerei lui.

Este de asemenea o idee buna sa formezi si sa intretii programul de somn cu calm si afectiune, ceea ce poate sa includa o poveste, o baie si asa mai departe.

Abordarea nr.5

Incearca sa il obisnuiesti sa aiba o atitudine pozitiva cand adoarme sau cand se trezeste oferindu-i un mediu relaxant si confortabil care sa ii permita sa adoarma usor. Va invata sa priveasca somnul ca pe o stare placuta, de care nu trebuie sa ii fie frica.

Nu exista o cale "perfecta" de a-l incuraja pe copilul tau sa adoarma si sa doarma pana dimineata. Trebuie sa alegi o abordare care ti se potriveste tie si familiei tale.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum