Coronavirus Update

Masajul bebelusului de la A la Z

Masajul bebelusului de la A la Z
Masajul bebelusilor este placut, linistitor si un mod excelent de a interactiona cu copilul tau.

Pregatirea

Alege un moment in care tu si copilul tau sunteti relaxati si calmi. Masajul se recomanda la o jumatate de ora dupa ce bebelusul a mancat.

Asigura-te ca temperatura camerei este de 25 de grade Celsius. Dezbraca-l complet, iar daca vremea este rece sau umeda acopera zonele corpului bebelusului care nu sunt masate.

Aseaza copilul pe o suprafata moale in asa fel incat sa se simta confortabil si in siguranta. Tine niste perne mici la indemana.

Este o idee buna sa aplici putina crema pe mainile tale ca sa fie moi si calde.

Masajul se face de obicei de la cap inspre degetele de la picioare. Vei masa capul, fata, umerii, bratele, pieptul, stomacul si picioarele cu atingeri moi si blande.

In timp ce ii faci masaj copilului tau uita-te la el cu tandrete. Astfel, ii vei stimula toate simturile si vei stabili o comunicare vizuala si tactila mult mai intensa. Simte-te liber sa ii vorbesti si nu te inhiba.

Nu uita ca atingerile tale trebuie sa fie tandre asa ca nu face miscari mecanice. Incearca sa fii flexibila si sa nu pastrezi o rutina rigida.

Daca bebelusul tau vrea sa schimbe pozitia, lasa-l. Nu il forta sa stea intr-o anumita pozitie, poti reveni la acele zone mai tarziu.

Tehnica

Cat de tare apesi:

Inchide ochii si apasa pe pleoapele tale. Presiunea pe care ar trebui sa o folosesti este aceeasi ca atunci cand apesi pe pleoapele tale fara sa simti un disconfort.

In zonele mici foloseste varful degetelor. In zone mai mari foloseste palma. Atinge usor pielea bebelusului tau si maseaza muschii usor.

Descriere pas cu pas

Capul:

Foloseste varful degetelor ca sa masezi fata bebelusului.
Atinge pe rand fruntea, tamplele si baza craniului
Sprancenele si pleoapele
Nasul
Obrajii
Zona din jurul gurii
Urechile si zona din jur.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum