Clickmed
programare rapida la medic

Jucarii - 9 si 12 luni

Jucarii - 9 si 12 luni

La 9-10 luni copilul umbla "in patru labe", sta in sezut si se ridica fara dificultate. La 12 luni multi copii stau in picioare fara a se sprijini, iar altii chiar fac primii pasi.

In aceasta etapa copilul incepe sa foloseasca obiectele pe post de instrumente: loveste mingea cu un bat, alege morcovii din supa cu lingura. Devine din ce in ce mai interesat de jocurile interactive. Gadilati-l si lasati-l sa va gadile! Daca vorbiti la telefon, dati-i si lui receptorul ca sa poate ganguri si el ceva!

Capacitatea lui de a rezolva probleme creste considerabil. Tot acum incepe sa inteleaga anumite cuvinte si sa recunoasca denumirile obiectelor familiare.

Bebelusului ii place sa foloseasca premergatorul pentru ca acesta ii ofera libertatea de a se misca prin camera si a apuca orice este la indemana.

Jucariile potrivite pentru aceasta etapa sunt cele mobile pe care copilul le poate impinge sau trage in urma lui, exersandu-si astfel capacitatile motrice. Aceste jucarii il vor atrage mult timp de aici inainte.

Mingiile  si cartile sunt jucarii cu care copilul s-a mai intalnit. Pe masura ce creste acestea devin din ce in ce mai interesante. Dezvoltarea capacitatilor motrice il ajuta sa se joace in mai multe feluri cu aceste jucarii.

Cumparati-i copilului dumneavoastra o lopetica si o galetusa si mergeti cu el la groapa de nisip din parc.  Urmariti-i reactiile si veti descoperi cat de amuzat va fi de acesta noua activitate.
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum