Clickmed
programare rapida la medic

Ingrijirea pielii bebelusului

Ingrijirea pielii bebelusului

Nu lasa sarea sau clorul sa se usuce pe pielea lui

Clorul si apa sarata pot usca amandoua pielea foarte mult. Dupa ce inotati impreuna in piscina sau in ocean, clateste-l cu apa de la robinet si apoi aplica o crema hidratanta in timp ce pielea lui este inca umeda.

Pastreaza-l pe copilul tau hidratat

Pielii uscate ii lipseste apa. Ofera-i bebelusului tau multe lichide care sa inlocuiasca umezeala ce se evapora din pielea lui.

Tine minte ca nu este de ajuns sa bea multe lichide daca nu ii hidratezi pielea cu crema. Este ca si cum ai turna apa intr-o galeata sparta.

Fara un hidratant care sa pastreze apa in piele, pielea copilului tau nu se va hidrata corespunzator.

Foloseste un aparat de umidificare a aerului

Daca aerul din casa ta este uscat, foloseste un astfel de aparat in camera copilului.

Protejeaza-l pe copilul tau de elemente

Asigura-te ca bebelusul tau poarta manusi cand vremea este rece in asa fel incat pielea mainilor sale sa nu se usuce si sa se crape de la frig si vant. In timpul verii, protejeaza de razele soarelui.

Ar putea fi pielea uscata un semn de boala?

Daca bebelusul tau are pete rosii care il mananca, este posibil sa aiba o eczema cunoscuta si ca dermatita atopica. Uneori, chiar si eczema ii va trece daca ii dai regulat cu crema hidratanta, asa ca nu este nevoie sa mergi imediat la medic decat in cazul in care petele nu incep sa treaca sau bebelusul tau da semne ca il mananca pielea sau ca nu se simte in largul lui.

In cazuri rare, pielea uscata poate indica o boala genetica care usuca pielea si ii da un aspect de solzi, ocazional pielea se si inroseste. Aceste simptome sunt insotite si de o ingrosare a palmelor si a labei picioarului.

Daca medicul tau banuieste ca bebelusul poate avea aceasta boala, probabil te va indruma catre un dermatolog care sa iti recomande un tratament de specialitate.

Ar trebui sa vorbesc cu medicul?

La urmatoarea vizita la medic, cere-i cateva sfaturi pentru a combate aceasta problema. Stabileste o programare daca tu consideri ca bebelusul tau are simptome care indica o eczema sau o boala genetica.

De asemenea, daca starea pielii copilului nu se imbunatateste cu tratament acasa sau daca observi vreun semn de infectie, cum ar fi scurgerea unui lichid galben sau umflaturi in jurul crapaturilor.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum