Coronavirus Update

Imbaierea nou-nascutului

Imbaierea nou-nascutului
Baie cu buretele

In prima saptamana, pana cand cordonului ombilical al copilului tau se fibrozeaza si zona se vindeca, este bine sa te limitezi la a-l spala cu un burete sau o carpa inmuiate in apa calduta.

Spala-i fata si mainile frecvent si curata-i foarte bine zona genitala dupa fiecare schimbare de scutece.

Baie in cada

Dupa ce se fibrozeaza cordonul ombilical si zona se vindeca, poti sa incepi sa il speli in cada.

Cat timp un copil este micut, are mai mult sens sa folosesti o cada mica, din plastic pentru bebelusi in loc de o cada cu dimensiuni standard.

Desi unii parinti isi imbaiaza copiii in fiecare zi doar pentru placerea pe care le-o ofera, pana cand copilul incepe sa se miste si sa se murdareasca, baia nu este necesara de mai mult o data sau de doua ori pe saptamana.

La inceput s-ar putea sa te sperie putin faptul ca trebuie sa il imbaiezi. Ca sa te descurci cu un micut ud si plin de sapun ai nevoie de exercitiu si de incredere, asa ca pastreaza-ti calmul si tine-l bine.

Unora dintre copii le place apa calda foarte mult. Daca asa este si copilul tau, lasa-l sa stea putin in apa. Alti copii plang tot timpul – in acest caz trebuie sa il speli cat mai repede. De aceea este foarte important sa fie cald in baie.

Siguranta in timpul imbaierii

 • Nu il lasa niciodata pe copilul tau nesupravegheat, chiar si pentru un minut. Daca suna telefonul sau soneria de la usa si simti ca trebuie sa raspunzi, infasoara-l intr-un prosop si ia-l cu tine;

 • Nu il aseza niciodata in cada cand apa inca mai curge (temperatura sau adancimea apei se pot schimba);

 • Apa trebuie sa aiba 48 de grade Celsius. Un copil poate face arsuri de gradul 3 in mai putin de un minut la 60 de grade;

 • Nu il lasa niciodata nesupravegheat (Da, am mentionat acest lucru de doua ori pentru ca este foarte important). Un copil se poate ineca in mai putin de 3 cm de apa – si in mai putin de 60 de secunde.


  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum