Coronavirus Update

Ghid pentru schimbarea scutecelor

Ghid pentru schimbarea scutecelor
Spala-te foarte bine pe maini. Poti folosi un servetel umed.  Pe o suprafata curata, uscata (o masa speciala sau pur si simplu o suprafata acoperita cu o panza moale) si in care sa fie asigurata caldura, pregateste cele necesare: un scutec uscat si o punga de plastic, un unguent, in cazul in care pielea copilului este iritata.

Pasul 1: Descheie ariciurile scutecului in care se afla copilul si incheie-le la loc fara sa asiguri prinderea, pentru a nu se lipi de pielea copilului. Nu indeparta inca scutecul murdar.

Pasul 2: Sterge orice urma de materii fecale, fara sa uiti sa acoperi penisul copilului (in cazul in care este baiat) cu o panza curata, din motive sanitare.

Pasul 3: Ridica funduletul copilului de pe masa, prinzandu-l de glezne.

Pasul 4: Impaturiti scutecul murdar sub copil, cu partea curata deasupra.

Pasul 5: Folositi un servetel umed sau o panza umeda pentru a curata pielea copilului foarte bine. In cazul in care aveti o fetita, aveti grija sa curatati din fata catre spate. Astfel nu va exista riscul unei infectii cu diferite bacterii.

Pasul 6: Ridicati picioarele copilului si curatati-i funduletul.

Pasul 7: Schimbati scutecelul murdar cu unul curat. Partea cu agatatoare ar trebui sa fie dedesubt, iar cealalta sa vina prin partea din fata, printre picioarele copilului, desfacute atat cat sa nu fie inconfortabil pentru el.

Pasul 8: Incheiati scutecul la ambele capete si asigurati-va ca se simte confortabil. Scutecul nu trebuie sa fie prea strans pentru a nu-i ciupi pielea.

Strangeti scutecul murdar si puneti-l in punga, apoi la gunoi. In cazul nou-nascutilor incercati sa nu acoperiti cordonul ombilical al copilului cu scutecul.

Puteti procura scutece speciale care au o taietura in acea zona. In cazul baietilor trebuie sa aveti grija ca penisul sa fie asezat in asa fel incat sa nu se ude bebelusul.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum