Coronavirus Update

Desfundarea nasucului de bebelus cu seringa

Desfundarea nasucului de bebelus cu seringa
Cand bebelusul tau este racit sau are nasul infundat, poti sa folosesti o seringa cu bule ca sa inlaturi o parte din mucus.

Daca mucusul s-a intarit sau s-a uscat, va trebui mai intai trebuie sa aplici picaturi de sare ca sa il umezesti.

Poti cumpara picaturi de sare de la farmacie sau sa le prepari acasa dizolvand un sfert de lingurita de sare in apa calda.

Trebuie sa folosesti sarea prospata de fiecare data cand copilul tau se inbolnaveste. Intai de toate fierbe apa pentru a o steriliza daca o iei de la o fantana.

Cum folosesc seringa de cauciuc pentru nasucul copilului?

Incepe prin a-l tine in poala pe copilul tau cu capul intre genunchi si picioarele pe burta ta; lasa-i capul sa alunece usor pe spate.

Daca ai nevoie de picaturi de sare, pune una sau doua picaturi in fiecare nara cu o pipeta. Incearca apoi sa ii tii capul nemiscat timp de 10 secunde.

Urmatorul pas este curatarea mucusului cu seringa din cauciuc. Dupa curatarea unei nari, scoate seringa si arunca intr-un servetel continutul. Apoi, repeta acelasi proces cu cealalta nara.

Daca bebelusul tau este congestionat si dupa 5-10 minute, aplica picaturi din nou si colecteaza mucusul. (Nu folosi picaturile de sare de mai mult de 4 ori pe zi deoarece pot usca nasul si irita narile.)

Procesul ar trebui sa fie unul bland. Daca bebelusul tau se misca prea mult si tu sfarsesti prin a actiona prea agresiv, tesutul nazal se poate inflama ceea ce poate agrava congestia.

Daca ti se pare ca asta se intampla, incearca sa repeti procesul dupa mai mult de 10 minute dandu-i timp sa se linisteasca.

Cand copilul dumneavoastra se afla in situatia de a nu putea respira din cauza congestiei, aspiratia si eliminarea mucusului il vor putea usura intr-o anumita masura.

Cum se procedeaza:

 • Strangeti intre degete capatul cauciucat al unui aspirator nazal si introduceti-l in nasul copilului. Desfaceti incet degetele permitand aspirarea mucusului.

 • Dupa fiecare utilizare spalati aspiratorul nazal tragand in acesta o solutie de apa cu sapun, dupa care clatiti-l cu apa curata.


  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum