Coronavirus Update

Copilului meu ii este greata dimineata

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am o fetita de 6 ani, care de cateva luni se plange dimineata ca-i este greata. Am fost la pediatru si a suspectat prezenta parazitilor. Am facut examene coproparazitologice, dar nimic. Am primit totusi tratament cu Zentel, 2 doze la 10 zile si Flagyl 14 zile. A trecut o luna de la tratament si fetita se plange din nou de greata, dimineata. Alte probleme nu are. As vrea sa-mi spuneti ce credeti dumneavoastra ca ar putea fi. Mihaela Zainea.
In cazul fetitei dv nu va pot spune care ar putea fi cauza, nici macar cu titlu ipotetic. Este necesar un consult medical pentru a incerca sa clarificam situatia.

Cel mai neclar este de ce a primit tratament antiparazitar in ciuda analizei de laborator. Desigur, o analiza nu este un diagnostic si nici cel mai performant laborator nu tine loc de rationament medical: dar atunci trebuie sa avem alte motive pe care sa le consideram suficient de temeinice pentru a presupune acel diagnostic pe care analiza aparent il infirma (cu alte cuvinte trebuie sa existe alte argumente a caror greutate egaleaza si depaseste greutatea unui rezultat de laborator).

Cu tot respectul pe care il am fata de breasla din care fac parte, poate ca ar fi bine sa cereti o a doua opinie mergand la un consult la alt medic.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum