Coronavirus Update

Santajul emotional la copil

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am un baietel de 3 ani si jumatate si este foarte obraznic si nu ma asculta de loc face numai de contra si de ambitie, iar daca se enerveaza incepe sa tipe foarte tare. Nu merge inca la gradinita, dar urmeaza sa facem si pasul acesta. As vrea sa stiu cum sa procedez sa ma pot intelege cu el si sa ma asculte, de fiecare date vorbesc frumos cu el incerc sa-i explic ca nu-i frumos ceea ce face dar degeaba.
M-ar interesa sa aflu care este reactia dumneavoastra la momentul la care el nu va asculta si chiar incepe sa tipe.

Varsta aceasta este una la care copiii realizeaza ca-i pot "santaja" emotional pe cei din jur (chiar facind abuz de "putere", pentru ca de santajat incep mult mai devereme).

Sfatul meu este sa aplicati un set de reguli bazat pe sistem tip "dupa fapta si rasplata".

Daca are un comportament adecvat – se poate juca ; daca incalca regulile – va fi pedepsit (i se si explica de ce i se aplica o anume pedeapsa). Pedepsele nu trebuie sa fie asociate cu tipete sau lovituri.

Sunt convinsa ca la inceput nu va accepta – va tipa, se va tavali pe jos – nu-i acordati atentie; puteti chiar sa parasiti camera ca sa nu aiba "spectatori".

Si cereti si celorlalti din familie sa nu-i acorde sprijin in astfel de momente.  
Succes!Corina Mincu
Psiholog - Psihologia Copilului  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum