Clickmed
programare rapida la medic

Cum facem fata maratonului scolar

Asadar, nu mai e mult si pustiul dvs. va pasi pentru prima oara pe poarta scolii. Toate cumparaturile au fost facute, ghiozdanul e gata pregatit, mai aveti de luptat doar cu... emotiile. Oare va face fata cerintelor scolii, va rezista fizic si psihic efortului pe care va fi nevoit sa-l depuna? Va sta in banca cate 4 – 5 ore pe zi, aplecat deasupra literelor, semne "necunoscute" si greu de scris?

N-ar fi de mirare ca peste un timp micutul sa semene cu un batranel in miniatura. Ar fi de dorit sa va pregatiti pentru aceasta "lupta" dinainte, pentru a nu debuta in aceasta importanta perioada din viata pustiului dvs. cu cosmaruri. Altfel, corectarea eventualelor erori savarsite chiar de la bun inceput va fi mult mai greoaie, chiar dureroasa pentru cel ce abia a pasit intr-o sala de clasa.

Un excelent mijloc profilactic impotriva unei tinute defectuoase, a oboselii si a pierderii interesului fata de invatatura il constituie exercitiile fizice si masajul. Dintre toate formele de sport, pediatrii le recomanda prescolarilor inotul: in aceasta perioada a anului mersul la bazin nu expune copilul riscului de a raci, iar recunoscutele beneficii ale apei, relaxarea si tonifierea organismului in intregul lui constituie intotdeauna un castig greu de egalat. La randul lui, masajul este si el un excelent mijloc de inlaturare a oboselii excesive.

Nu uitati sa va consultati pediatrul in legatura cu tipul de masaj la care puteti recurge, de tonifiere sau de relaxare. N-ar fi rau sa-i dezmortiti, din cand in cand, viitorului scolar musculatura umerilor, precum si a bratelor, care este cea mai solicitata in timpul scrisului.


Sursa: Revista Ioana Copilul meu - nr.9 / 2006


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum