Coronavirus Update

Comportament agresiv la gradinita

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am la gradinita un baietel care a venit de cateva zile si care este destul d agresiv mai ales atunci cand nu-i convine ceva, se poarta astfel si cu mine si cu colegii lui. Mamica lui sustine ca acasa nu are un astfel de comportament, mi-a spus sa il pedepsesc si sa il pun la colt, insa nu am fost de acord si m-am gandit sa ii vorbesc si sa ii explic ca nu este frumos, insa este tot dificil. Cum ar trebui sa il abordez pe el, dar si pe mamica lui?
Cred ca acel copil ar trebui ignorat de dumneavoastra si de ceilalti copii atunci cand are un comportament agresiv si laudat atunci cand are un comportament dezirabil.

Exista si metoda ca atunci cand are un astfel de comportament, sa il izolati de grupul de copii intr-un colt al incaperii, un anumit interval de timp, de ex. 5 minute.

In ceea ce o priveste pe mama, puteti sa-i spuneti ce ati hotarat in privinta lui si sa discutati cu ea efectele pe care le observati dupa ce veti aplica una din metode!


Diana Ioanes

Psiholog - Psiholog specialist in consiliere psihanalitica pentru copii

Cabinet Individual  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum