Clickmed
programare rapida la medic

Baietel agresiv

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Baietelul meu Lucian are 4 ani si jumatate. De la varsta de 1 an si 4 luni si pana la 3 ani a crescut la bunici. De la 3 ani sta cu noi si de aproape 2 ani merge la gradinita. Directoarea gradinitei este ingrijorata de atitudinea lui fata de ceilalti copii (este agresiv, le vorbeste urat si uneori chiar ii bate), nu mananca si nu participa la lectii. Nimeni din gradinita nu a reusit sa gaseasca o cale de comunicare cu el dar nici noi ca parinti acasa nu am reusit. Este foarte energic, incapatanat, agresiv si extrem de ambitios. Doresc sa specific ca Lucian are si un fratior Andrei de 1 an. Directoarea gradinitei ne-a sfatuit sa mergem cu el la un logoped si la un neuro-psihiatru. Ce ma sfatuiti? Va rog recomandati-mi si un neuro-psihiatru. Va multumesc. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.




Inteleg ca baietelul dumneavoastra este foarte agresiv. Nu imi dau seama din descrierea pe care o oferiti daca tot timpul s-a comportat asa, chiar si atunci cand se afla la bunici. Nu stiu daca el este la fel de agresiv si acasa- in prezenta familiei sau doar in colectivitate.  

S-ar putea ca aparitia fratelui mai mic sa fi contribuit la amplificarea comportamentului negativ al lui Lucian, pentru ca el acum simte ca trebuie sa imparta afectiunea parintilor cu Andrei ceea ce este mai greu de acceptat. Deci si acasa si la gradinita considera ca nu primeste suficienta atentie si nu este inteles, pentru ca ati specificat ca nimeni nu a reusit sa stabilieasca o punte de comunicare cu el. Probabil ca si intr-un loc si in celalalt primeste doar observatii cu privire la comportamentul sau inadecvat.

Comportamentul sau poate fi corectat de catre parinti si educatori doar daca abordarea se realizeaza la nivel individual si cu foarte multa rabdare. Lucian are nevoie de ajutor pentru a-si controla reacþiile emotionale. De asemenea, trebuie identificata originea negativismului sau.

E un mod de a atrage atentia asupra lui, e o modalitate de a evita orice fel de responsabilitate sau incearca sa transmita un mesaj celor din jur: "vreau sa fiu independent, pot sa fiu independent si nu am nevoie de ajutorul vostru", ceea ce este specific varstei sale (varsta lui "nu").

Pentru a aborda o strategie adecvata de modelare a comportamentului aveti intr-adevar nevoie de consultatie terapeutica la un psiholog.  Daca Lucian are probleme de pronuntie atunci trebuie sa consultati si un logoped. La un neuro-psihiatru trebuie sa ajungeti daca Lucian are probleme mult mai grave care necesita o investigatie de tip neurologic si psihiatric.


Diana Paula Stoian,
Specialist in Psihologia Copilului

Detalii specialist

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum