Coronavirus Update

Tratamentul cu Ribomunyl pentru copilul mic

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am si eu un baietel de 3 ani si 4 luni care imi raceste cam din 2 in 2 saptamani, in toamna i-am facut Cantastin i-am dat si Imunogrip. Acum la recomandarea a 2 medici am inceput sa-i dau Ribomunyl. Dupa 2 zile a inceput sa stranute, sa se infunde, sa tuseasca. Ce sa fac sa-i intrerup tratamentul cu Ribomunyl? Febra nu face.
Ribomunyl are ca actiune stimularea imunitatii antiinfectioase specifice si nespecifice, fiind indicat in cazul copiilor care fac infectii recurente respiratorii si in sfera ORL.

Deoarece Ribomunyl este un imunostimulator care are in compozitie extracte antigenice din diverse bacterii precum: Klebsiella pneumonie, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, la fel ca si vaccinurile, este mai prudenta intreruperea tratamentului pe parcursul unei infectii acute si reluarea administrarii dupa remiterea fazei acute, pentru a reduce riscul efectellor adverse.

De asemenea, daca observati aparitia unor efecte adverse, intrerupeti administrarea si adresati-va medicului pediatru!


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-
Detalii specialist  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum