Clickmed
programare rapida la medic

Scaune diareice provocate de intoxicatii

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Ma numesc Beatrice, am o fetita de 2 ani si 9 luni si am o nedumerire. Acum 3 saptamani copilul a vomat aproape 2 zile la rand, a avut diaree si a avut febra 39. I-am administrat tratamentul prescris de medic si totul a fost OK. Apoi la o saptamana a vomat iarasi dar fara a avea diaree sau febra. La aproape inca o saptamana a avut un scaun diareic sau mai bine zis din cand in cand are scaune diareice. Ceea ce am observat este ca are scaun diareic atunci cand bea suc din comert (tetra pack, pet orice). Intrebarea mea este daca aceste fenomene au sau nu legatura? Si daca sunt necesare anumite analize (scaun, urina).




In cazul fetitei dv este pesemne vorba de intoxicatii. Exista doua feluri de intoxicatii: toxice si infectioase. Cele toxice (majoritatea) sunt cu diferite substante chimice, uneori cu toxine secretate de microbi. Cele infectioase (ceva mai rare) sunt cu microbi.

Episodul descris in urma cu 3 saptamani pare a fi o intoxicatie infectioasa, episoadele urmatoare par a fi intoxicatii toxice, produse probabil de un agent chimic. Incercati sa-i dati suc de fructe preparat pe loc.

Cel mai simplu este cu sucul de portocale, deoarece nu necesita o infrastructura deosebita (storcator, robot de bucatarie, etc). Daca il tolereaza inseamna ca intoxicatiile au fost provocate de unul din numerosii agenti chimici folositi industrial (conservati, stabilizatori, edulcoranti, corectivi, coloranti, agenti de limpezire, guma arabica pentru senzatia de consistenta etc.)


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!



  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum