Coronavirus Update

Incapatanarea

Desi, la modul general, termenul de "incapatanare" are o valenta negativa, aici are sensul de perseverare sau incercare, necesare pentru consolidarea vointei, etapa importanta in dezvoltarea personalitatii copilului.

Acum acesta se manifesta prin reactii negative in cazul mancarii, somnului, mentinerea curateniei corporale, etc. Toate acestea sunt rezultatul unei incercari ale copilului de a-si impune punctul de vedere, de afirmare a personalitatii.

Unii autori sunt de parere ca in aceste momente copilul incearca sa vada daca mai este iubit de parinti sau de cei care-l inconjoara.

Este in stransa legatura cu tendinta de a spune "nu" si poate imbraca forme variate, pornind de la atitudini amuzante pana la forme de incapatanare suparatoare pentru adulti.

Copilul are nevoie ca toate lucrurile din jurul lui sa se desfasoare sub o uniformitate perfecta: imbracarea, masa, culoarea hainelor, asezarea obiectelor in camera lui, etc. trebuie sa pastreze aceeasi ordine.

In aceasta perioada copilul  testeaza "corectitudinea" celor din jur. Mai mult decat atat, toate acestea ii inspira siguranta, confort sufletesc si caldura.  


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum