Coronavirus Update

Deformarea mersului la copilul de 3 ani

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Copilul meu are 3 ani si inca merge pe varfuri. Este un semn care trebuie sa ma ingrijoreze sau este doar obisnuinta?
Orice modificare a mersului la copil este bine sa fie investigata, printr-un consult la medicul ortoped pediatru. Trebuie examinat atent copilul atat in timpul mersului cat si in timpul pozitiei statice; de asemenea este important de stiut daca acest copil a mers astfel de la inceput sau aceasta tulburare a aparut pe parcurs.

Poate fi vorba de anumite deformari congenitale ale piciorului sau de afectiuni neuro-musculare. Dar la fel de bine copilul poate fi sanatos, mersul pe varfuri fiind doar "un obicei", o deprindere gresita a mersului, care se intalneste uneori la copii care au folosit timp indelungat si au invatat sa mearga cu anumite dispozitive, asa numitele "premergatoare".

Dar chiar si in acest caz, consultarea ortopedului este necesara: acesta poate recomanda purtarea de incaltaminte ortopedica sau diverse exercitii, menite sa corecteze acest viciu de mers; in caz contrar, mersul pe varfuri timp indelungat poate determina deformari ale oaselor si structurilor articulare ale piciorului, care vor fi mai greu de corectat.


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva- Detalii specialist  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum