Coronavirus Update

Trezirea cu ochii lipiti dupa raceala

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Buna ziua, ma numesc Mihaela B. si am un copil in varsta de 1 an si 8 luni. Se pare ca de 2 zile e racit, a avut febra, i-a curs nasucul, am urmat un tratament cu nurofen 5 ml la 8 ore si 1/2 supozitor nifluril la 12 ore, spalaturi cu ser fiziologic in nasuc, peritol la culcare 5 ml, insa acum de dimineata s-a trezit cu ochisorii lipiti, i-au curs, l-am curatat cu ceai de musetel! Ce imi recomandati pentru ochisori, ce picaturi, si ce tratament ii pot da? Este cazul sa i-a antibiotic? Eu nu prea sunt de acord! Cu mult respect, Mihaela Baciu!
Trezirea cu ochii lipiti dupa cateva zile de raceala este un semn (aproape) sigur de conjunctivita.

Este o complicatie foarte obisnuita la copii: ei isi duc la ochi degetele infectate (dupa ce le-au dus mai intai la nas). Ati facut foarte bine ca ati folosit ceai de musetel, doar ca de multe ori nu este suficient.

Nu este nevoie de antibiotic pe gura, dar este foarte indicat un antibiotic local, de exemplu unguent oftalmic cu Kanamicina sau cu Clormafenicol.

Se mai poate folosi un colir dezinfectant. Cel romanesc se cheama chiar asa: Colir. Puneti cate o picatura in fiecare ochi (chiar daca unul singur vi se pare bolnav) de 4 ori pe zi.

Folositi unguentul cu antibiotic o data pe zi. Daca are tendinta de a-si duce mana la ochi, trebuie folosit un bandaj al ochilor care se mentine timp de 15 minute, timp suficient antibioticului ca sa actioneze.

Folosirea antibioticelor topice (=administrate local) este MULT mai lipsita de riscuri decat folosirea lor pe cale generala si nu aveti de ce va teme.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum