Coronavirus Update

Tipuri de jucarii

Tipuri de jucarii

Jucarii pentru bucatarie:

Copiii care repara tot sau cei care viseaza sa devina bucatari se vor juca neintrerupt ore intregi cu modele din plastic sau lemn facute pentru dimensiunilor lor.

Jucariile de acest tip ii dau sansa sa puna in practica lucrurile pe care le fac adultii si ii vor capta interesul cateva luni, timp in care jocurile sale vor deveni din ce in ce mai sofisticate.

Cartile cu poze:

Copilului tau ii vor placea cartile cu poze mai avansate care infatiseaza obiecte si activitati familiare. S-ar putea de asemenea sa inceapa sa fie mandru de biblioteca lui si sa aleaga cartea lui preferata ca sa o citesti.

Siguranta jucariilor

Jucariile sunt comori ale copilariei, mai ales cand au fost alese cu grija. Este bine sa tii minte acest lucru deoarece poate intr-o zi cand va fi mare, va dori sa le vada.

Supravegheaza-l

In general, este mai sigur sa pastrezi locul de joaca al copilului curat si sa il supraveghezi atunci cand se joaca. Daca exista avertismente si instructiuni pe eticheta, atunci incearca sa le respecti.

Asigura-te ca jucaria i se potriveste. Verifica daca se potriveste varstei lui. Este potrivita pentru abilitatile copilului tau?

Majoritatea jucariilor au o eticheta cu „varsta recomandata” care poate fi luata ca un punct de pornire in procesul de selectie. Fii realist in legatura cu abilitatile si nivelul de maturitate al copilului tau cand alegi o jucarie care se potriveste varstei lui. Unele jucarii sunt facute pentru a fi aruncate sau au proiectile care i se potrivesc unui copil sub 4 ani.

Chiar si unii copii de 6 ani nu sunt suficient de maturi ca sa se joace cu o asemenea jucarie. Pe de alta parte, in cazul in care bebelusul tau de 4 ani pune totul in gura, continua sa fii atenta cand foloseste jucarii alcatuite din parti mai mici sau bucati.

Fii atenta in special cu jucariile pentru copiii sub 3 ani.

Jucariile alcatuite din mai multe bucati trebuie sa fie mai mari decat gura copilului tau pana la varsta de 3 ani pentru a evita inecarea. Tine minte, copiii folosesc jucariile copiilor mai mari ca ei.

Jucaria este prea grea?

Ar putea sa il raneasca daca ar pica peste el? In acest caz, nu o cumpara.

Cauta jucarii care sunt confectionate bine. Verifica sa nu aiba fire de par care cad din ele sau margini ascutite.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum