Coronavirus Update

Tinutul in brate, o problema trecatoare?

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am un baiat de 1 an si 7 luni. Este foarte receptiv si comunica bine cu mine. Cu restul familiei e timid. Cand mergem la plimbare, necazul este ca vrea numai in brate, ca sa-i povestesc ceea ce vad. Pe jos daca face cativa pasi ... si iar in brate. De carucior sau sanie...nici nu se pune problema, ca nu sta. Vrea tot timpul sa-i vorbesc si el incearca sa raspunda, pe limba lui, evident. E o problema trecatoare? Poate ca acum e atat de captivat de cuvinte incat miscarea "pe jos" sa-l incomodeze? Multumesc, Anca C.
Problema mersului in brate poate fi asa cum spuneti dvs. o problema trecatoare in masura in care va hotarati sa ii puneti capat. Legatura pe care dvs o sesizati intre mersul cu copilul in brate si interesul manifestat de catre copil la cele spuse de dvs. poate fi si una pur situationala.

Chiar daca nu are aceeasi perspectiva ca si dvs. cred ca la fel de bine ii puteti explica copilului ceea ce se intampla si fara a-l tine in brate. Pentru a gasi un raspuns la intrebarea adresata de dvs care viza o astfel de legatura intre tinutul in brate si cele expuse de dvs. verbal va propun un simplu experiment.

Pentru cateva minute incercati sa il lasati pe cel mic pe jos fara a-i vorbi atunci cand mergeti la plimbare si urmariti reactia lui, urmariti daca apare tendinta de a fi luat in brate de catre dvs. Va recomand sa observati si modul in care copilul dvs. reactioneaza daca refuzati sa il luati in brate, lasandu-l intr-o alta pozitie. Desi in acest moment tinutul in brate probabil nu este o mare problema, va recomand sa il obisnuiti pe cel mic si cu mersul in carut sau pe sanie.


Mult succes!

Clara Monica CRACIUN,
Specialist in psihologie medicala


Detalii Specialist  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum