Coronavirus Update

Suplimentele vitaminice

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Ma numesc M. M. si am o fetita de 1 an. Am intrebat medicul de familie ce suplimente vitaminice imi recomanda pentru pofta de mancare si mi-a recomandat PIKOVIT sirop. Intrebarea mea este: cate zile trebuie luate aceste suplimente vitaminice ca sa aiba un efect benefic sa se asimileze in corp si sa nu supradozez copilul? Medicul de familie mi-a spus sa ii dau doar zece zile. Nu este prea putin? In zece zile se asimileaza vitamilele in corp. Mentionez ca fetita a facut amigdalita si a luat antibiotice, acestea fiind administrate si ca supliment vitaminic in terapia cu antibiotice. Aceeasi intrebare o am si pentru administrarea picaturilor de fier. Cat timp este necesar sa ia un copil de un an fier pentru prevenirea anemiei? Va multumesc.
Eu nu recomand suplimente de vitamine la copiii nascuti la termen si dezvoltati normal, unul dintre motivele prudentei fiind tocmai riscul supradozarii. Copiilor care sunt normal dezvoltati, dar au avut o boala febrila si sunt in convalescenta acum le sunt suficiente 10 zile de Pikovit.

Aceleasi consideratii si pentru fier. Singurul lucru asupra caruia toti doctorii sunt de acord ca trebuie prevenit prin suplimentare vitaminica este rahitismul.

Aceasta inseamna ca singura suplimentare vitaminca necesara unui copil normal dezvoltat este administrarea vitaminei D.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum