Coronavirus Update

Scaunele de masina pentru copii

Scaunele de masina pentru copiiIata cateva aspecte in ceea ce priveste siguranta scaunelor de masina pentru copilul tau.

Importanta scaunelor pentru copii

Transportul copilului acasa, dupa nasterea lui, trebuie sa se realizeze in conditii de maxima siguranta. Toti bebelusii trebuie transportati numai prin utilizarea unor scaune speciale care sunt prinse de centuri de siguranta si va protejeaza copilul in cazul unui accident.

In unele tari, este interzis prin lege copiilor sa circule in masina daca nu sunt transportati in scaune speciale care sa le asigure protectia. Daca aveti nevoie de criterii de convingere atunci iata cateva statistici. In 2000, In Statele Unite, mai mult de 248.000 de copii au fost raniti in accidente si peste 1600 ucisi.

Cei mai multi dintre ei nu erau asezati in scaune speciale, incalcand astfel prevederile legale. Daca aveti impresia ca aceste accidente s-au intamplat din cauza unor viteze prea mari atunci trebuie sa stiti ca cele mai multe s-au intamplat in apropiere de casa si la o viteza destul de mica.

Scaunul pentru copii trebuie cumparat inainte de nasterea lui si trebuie ales cu foarte mare atentie. Cumparati toate accesoriile necesare pentru ca ele contribuie la cresterea sigurantei copilului dumneavoastra.

Cum aleg un scaun?

Orice scaun aparut pe piata trebuie sa se inscrie in standardele de siguranta. Daca sunt originale atunci nu trebuie sa va faceti griji in aceasta privinta. Nu este recomandat sa cumparati scaune second-hand sau de la producatori amatori.

Instalarea scaunului este o operatie care trebuie realizata cu atentie; uneori un scaun foarte bun dar prost montat poate determina acelasi efect: accidentarea grava. Cel mai potrivit scaun este acela care se potriveste atat copilului cat si masinii tale.

Cea mai buna pozitie pentru un copil este aceea in care sta culcat. Expertii spun ca un copil, in pozitia sezut, sufera de rani mult mai grave in cazul unui accident pentru ca o lovitura frontala exercita presiuni asupra capului si gatului acestuia; sansele de supravietuire sunt mici.

Exista trei tipuri de scaune:

 • pentru bebelusi: Aceste scaune sunt construite in asa fel incat bebelusul sa fie asezat in pozitie orizontala. In functie de greutatea copilului, parintii trebuie sa aleaga un scaun potrivit.

 • convertibil: Aceste scaune permit copilului sa stea atat in fund cat si culcat. De asemenea trebuie alese in functie de varsta si greutatea copilului. Daca bebelusul se simte confortabil in pozitie orizontala atunci incercati sa il asezati in acest mod cat mai mult timp. Verificati de fiecare data centurile de siguranta.

 • scaun cu centura: Acest tip de scaun este recomandat in special copiilor peste trei ani. Prezinta o vesta de siguranta care sa mentina copilul in pozitia sezut si trebuie utilizata in cazul scaunelor de masina cu suport pentru cap.

  Metoda aceasta nu este cea mai sigura dar la varsta de trei ani cei mai multi copii refuza sa stea intinsi. Daca centurile sunt prinse bine riscul de accidentare este scazut.


  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum