Coronavirus Update

Reactie inflamatorie postvaccinala sau rubeola?

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am un copilas de 1 an si o luna. Acum 2 saptamani am facut trivaccinul, in urma caruia au aparut bubite pana la nivelul sfarcurilor. Aceste bubite au inceput sa dispara dar, acum cateva zile, am observat aparitia unor ganglioni suboccipitali de marimea unui bob de mazare. Nimeni nu mi-a dat o explicatie clara. Puteti sa ma ajutati? [email protected]
Sunt mai multe posibilitati, incat un consult medical este neaparat necesar. Variantele cele mai probabile, primele la care trebuie sa ne gandim, sunt: 1) o reactie inflamatorie postvaccinala si 2) rubeola (pojarelul) care de
multe ori incepe in felul descris de dvs.

Este bine sa va limitati cu vaccinarile la acele vaccinuri care sunt obligatorii si sa nu faceti copilului altele ("antigripalul" e la moda). Sunt copii care tolereaza greu vaccinarile.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum