Coronavirus Update

Portii indicate

Se vor pune portii mici in canita sau farfurie. Consumarea cu usurinta a unei portii ii da copilului senzatia de victorie si de multe ori va mai cere. Dimpotriva, daca i se ofera o cantitate prea mare, el va lasa o parte din portie in farfurie si astfel se va simti slab si oarecum vinovat. Comentariile ce se fac adesea ii accentueaza si mai mult sentimentul de vinovatie.

Inca de la 8-10 luni, unii copii incep sa ia cu degetele piureul de la pranz si sa incerce sa-l duca la gura. Dupa varsta de un an, copilul capata tot mai multa indemanare si participa in mod activ la alimentatie. Intre mese, i se poate da sa rontaie o coaja de paine, un biscuit, o felie de mar.

Daca sunt hraniti mereu de cei din jur, deprinderea de a manca singuri este intarziata, iar tendinta naturala la independenta franata.

Cand i se serveste piureul i se va da in mana o lingurita. Printre jucarii, trebuie sa figureze lingurite de plastic, tigaite, cratite, obiecte de bucatarie; jucandu-se cu ele, indemanarea copilului creste.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum