Coronavirus Update

Periajul dintilor la copilul de 1 an

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am un baietel in varsta de 1 an si 4 luni. Are pana acum 11 dintisori. Va rog frumos sa-mi spuneti daca trebuie sa-l spal pe dintisori, prin ce metoda si cu ce anume.
In mod normal,aparitia primilor dinti are loc la sase luni si se termina in jurul varstei de doi ani si jumatate.

Mama trebuie zilnic sa-si faca obiceiul de a-l spala pe dinti pe copil inca de la aparitia primului dinte.

Se curata dintii si gingia usor,folosind miscari circulare usoare pe zone mici. Periuta trebuie sa fie moale(soft)si mica specifica varstei copilului. Se va folosi o pasta de dinti special destinata copiilor, care sa nu contina fluor si care poate fi inghitita fara sa apara cumva probleme legate de supradozarea cu fluor(cantitativ se foloseste cat un bob de orez -pasta de dinti).

Intotdeauna inainte de culcare se face periajul dintilor si in general de cel putin 2 ori pe zi-cel mai indicat este dupa fiecare masa.

Cand considerati ca este pregatit,in jurul varstei de 4-5 ani,copilul poate folosi singur periuta si pasta de dinti. Dar continuati sa-i periati dintii cel putin o data pe zi (inainte de culcare), pana la varsta de 6-8 ani.


Mirela Comancianu
Medic specialist stomatolog - Cabinetului "Alexa Dentistry" Bucuresti
Detalii specialist  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum