Coronavirus Update

Obezitatea infantila

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Fetita mea inca suge si are 1 an si 10 luni. E grav? Este si un pic grasuta; mamanca multa mancare, dar noaptea doarme cu sanul langa ea si cand are chef mai mananca putin. Va mai slabi dupa ce nu va mai suge?
Faptul ca inca suge la varsta de 1 an si 10 luni nu este grav si cel mai probabil nu aceasta este cauza pentru excesul de greutate.

Insa la aceasta varsta fetita ar trebui sa doarma in patutul ei si nu "cu sanul langa ea": dupa supt ea trebuie asezata in patutul ei, chiar daca la inceput va protesta. La inceput, pe parcurcul noptii va mai solicita probabil de cateva ori sanul, insa, chiar daca va veti mai trezi de cateva ori sa o alimentati, daca o veti reaseza in patut de fiecare data dupa supt, treptat se va obisnui sa doarma si fara sanul mamei.

In privinta greutatii fetitei trebuie corectata alimentatia acesteia: cel mai frecvent excesul de fainoase si dulciuri este responsabil obezitate la copii.

Va sfatuiesc sa incercati sa notati pe parcursul unei saptamani cantitatea si tipul de alimente pe care le primeste fetita dumneavoastra (nu uitati sa notati si dulciurile, sucurile de fructe si chiar ceaiul indulcit).

Cu aceste notite adresati-va unui medic specialist pediatru: acesta dupa un consult clinic al fetitei poate stabili daca este vorba despre un exces ponderal si va poate sfatui in privinta corectarii alimentatiei, pentru a corecta si/sau preveni obezitatea infantila.

Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva- Detalii specialist  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum