Coronavirus Update

La frizerie sau acasa?

S-ar putea ca unele mame, declarandu-se neindemanatice in manuirea foarfecelor sau a unui aparat de tuns, sa prefere sa-si duca bebelusul pentru prima tunsoare la frizer. Situatie in care copilul trebuie neaparat pregatit pentru un asemenea eveniment. Iar cand va trebui sa fie tuns chiar el, jucariile preferate, pe care le va avea alaturi, ii vor mai abate atentia de la ceea ce i se intampla.

Dar, cea mai potrivita sa joace rolul frizerului pentru prima tunsoare este mama, care stie mai bine ca oricine cum sa se poarte cu odorul ei. Pentru aceasta, dotati-va cu foarfece, pieptene si pulverizator cu apa si retineti cateva miscari simple: mai intai umeziti parul copilului, pieptanati-l lins pe langa cap. Apoi prindeti cu mana stanga cate o suvita de par intre degetul aratator si mijlociu si, cu foarfecele din mana dreapta, scurtati-o cat doriti.

 • Nu uitati ca micutului ii este greu sa stea nemiscat mult timp. Fiti pregatita sa va miscati o data cu el.
  Rugati pe cineva cu care copilul este obisnuit sa-l tina pe genunchi.

 • Incercati sa transformati tunsul intr-o joaca placuta, invitand sa asiste la proces papusile, ursuletii si iepurasii.

 • Folositi foarfece cu capetele boante, pentru ca, la o miscare neprevazuta a copilului, sa nu se raneasca.

 • Daca pustiului ii este teama de foarfece, distrageti-i atentia lasandu-l sa se uite in vreo carte sau la un desen animat.

 • Nu uitati ca, dupa ce ati terminat tunsul, sa laudati copilul. Chemati-i si pe ceilalti membri ai familiei sa va admire odorul. Copiilor le place sa fie in centrul atentiei.


  •  

   Interpretare simptome

   semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

   Afla acum