Coronavirus Update

Jucarii pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 luni

Jucarii pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 luni

Copilul tau se misca foarte bine la aceasta varsta – si cu cat alergi mai mult dupa el pe strada cu atat iti doresti sa te intorci la zilele cand nu isi folosea picioarele atat de bine.

"Activ" este cel mai bun cuvant pentru a-l descrie si ii place orice fel de jucarie sau joc care il tine ocupat timp indelungat – mingii, leagane, cadre pe care sa se catare etc.

Isi coordoneaza mainile din ce in ce mai bine si acum se descurca mult mai bine cu formele, construieste turnuri si deseneaza. Jocurile din aceasta perioada implica experimentare cum ar fi "Ce se intampla daca scap aceasta minge?" sau "Ce se intampla daca trag de acest maner?".

Este foarte interesat de consecintele actiunilor sale si deoarece memoria lui nu este complet dezvoltata nu se va plictisi sa tot repete. Copiilor le place de asemenea sa incerce sa faca ce fac si adultii, asa ca va trebui sa cauti jucarii care imita viata de zi cu zi.

Jucarii pentru impins si tras:

Jucariile grele pentru impins ii vor oferi un punct de sprijin cand se va plimba prin casa. Aceste jucarii sunt excelente pentru copiii care merg foarte bine, care se pot uita in spatele lor in timp ce merg inainte: cele care pocnesc, apar pe neasteptate sau dispar intr-o cutie sau oricare alte jucarii ce atrag atentia sunt favoritele lor.

Jucariile tip puzzle:

Copiilor de aceasta varsta le place sa aseze jucariile pe categorii, sa le adune gramada apoi sa strice aceasta ordine; intr-un cuvant sa isi reorganizeze viata. Aceste jucarii sunt foarte interesante pentru acei copii care incearca sa isi dezvolte abilitatea de a rezolva probleme.

Cadru pentru catarat:

Un cadru mic pentru catarat reprezinta pentru copilul tau un loc sigur unde sa se catere, sa se ascunda, sa se furiseze si sa isi exerseze abilitatile motorii – iarasi si iarasi. Dar aceste jucarii sunt scumpe si nu pot fi folosite decat pentru putin timp.

Mingii:

Orice minge care este usor de luat in mana va fi excelenta la aceasta varsta – mingi de plaja umflate putin, mingi de tenis, mingi de hartie. Aceasta este etapa la care poti sa il inveti pe copilul tau sa prinda. Incepe usor – va prinde ritmul cu putin exercitiu.

Creioane si hartii lavabile:

Da-i copilului tau doar doua creioane o data – nu vrei sa il coplesesti – si lipeste hartia de podea in asa fel incat sa poata sa deseneze fara sa se plimbe cu hartia prin toata casa.

Masini:

Acest mod de miscare poate fi preferat mersului de catre copilul tau. Multe jucarii mici cu care se poate plimba au manere de care un adult poate sa se ajute ca sa impinga vehiculul. Evita versiunile electronice – sunt scumpe si nu stimuleaza deloc muschii.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum